Hyppää sisältöön

Artikkeli

Ainutlaatuinen Taivalkosken Melontakeskus

08.11.2022

Taivalkosken Melontakeskus on kokonaisuutenaan ainoa laatuaan Suomessa. Keskellä kuntataajamaa kuohuva Taivalkoski on ollut koskimelojien aktiivikäytössä vuodesta 2000 alkaen. Muokattu luonnon koski on varustettu Suomen ainoalla kiinteällä kanoottipujotteluradalla. Rata on toiminut kymmenien kansallisten ja kansainvälistenkin kilpailujen näyttämönä heti keskuksen rakentamista alkaen. Mm. kanoottipujottelun Suomen mestaruuksista on mitelty jo 20 kertaa. 

Keskuksen keskeinen sijainti ja puistomainen ympäristö kaikkine fasiliteetteineen, tarjoaa upean ympäristön harjoitteluun ja kilpailemiseen. Kosken virtaamaa on mahdollista säätää kosken yläpuolisella padolla. Näin virtaamaa saadaan optimoitua tarpeiden mukaan.

EMG kanoottipujottelukisan järjestelyistä vastaa Taivalkosken Melojat ry, joka perustettiin vuonna 2001, heti melontakeskuksen valmistelun jälkimainingeissa. Voidaan sanoa, että melontakeskuksen kuohut toivat paikkakunnalle pienen, mutta aktiivisesti toimivan seuran.   

Taivalkoski Melojat ry ja Taivalkosken Melontakeskus odottavat innoissaan ensi kesää. EMG tulee olemaan keskuksen historian suurin ja kansainvälisin kilpailu. Me Taivalkoskella olemme varmoja, että kisasta tulee kaikin puolin onnistunut. Kotimaiset ja ulkomaiset vierailijat pääsevät nauttimaan hienoista olosuhteista, upeasta luonnosta ja valoisasta Pohjois-Suomen kesästä. Nähdään ensi kesänä!

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE