Hyppää sisältöön

Uncategorized

EMG-urheilija | Nyrkkeilijä & valmentaja Mira Potkonen

31.03.2023

Nyrkkeilijä Mira Potkonen nähdään urheilijana mutta myös valmentajan roolissa European Masters Games -tapahtumassa. Potkonen lähtee uutena lajivaltauksenaan kokeilemaan taitojaan yleisurheilijana sekä juoksuvalmentajana.

Potkosen uramenestys on vertaansa vailla. Potkonen voitti vuonna 2021 Tokion Olympialaisissa 40-vuotiaana pronssia ja ansaitsi nimiinsä myös tittelin: ”Lajin kaikkien aikojen vanhin olympiamitalisti”.

Potkosen uralle mahtuu olympiamenestyksen lisäksi 11 SM-kultamitalia, vuosina 2019 ja 2018 EM-kultamitalit sekä MM-pronssi vuosina 2016 ja 2019. Uran tärkein ja ikimuistoisin hetki on kuitenkin ollut Rio de Janeiron Olympialaisissa voitettu pronssimitali.

– Upeimmat kaksi matsia olympia areenalla miljoonien silmäparien katsellessa matseja televisiosta ja huikea tunnelma hallissa, saa vieläkin upean tunteen sisälläni loistamaan. Voitto maailman parhaimmasta naisnyrkkeilijästä kruunasi osaamiseni, Potkonen muistelee.

Nyrkkeilyn lisäksi monipuolinen liikunta on ollut Potkosen elämässä jo pienestä asti.  Hän on harrastanut nyrkkeilyn lisäksi mm. yleisurheilua, koripalloa, lentopalloa ja jopa jääkiekkoa.  

Uusi ura Personal Trainerina

Potkosen huippu-urheiluvuodet huipentuivat vuoteen 2021, mutta liikunta on edelleen hänelle sydämenasia, jota vaalii myös nykyisen ammattinsa puolesta: hän on valmistunut Personal traineriksi kannustaakseen muita liikkumaan lähtötasosta riippumatta.

– Ne terveysvaikutteet ja ihmisen hyvinvointi mikä näkyy pienillä muutoksilla, on merkityksellistä. Nyt kun olen saanut valmentaa ja saanut ihmiset pääsemään lääkkeistään eroon liikkumisen avulla olen huomannut, ettei minun urheilu-urani ollut niin merkityksellistä kuin työ mitä teen nyt, Potkonen huomauttaa.

Mira Potkonen

Mukana European Mastes Games 2023 -tapahtumassa

European Masters Games 2023 on uusi aluevaltaus entiselle olympianyrkkeilijälle. Kansainvälinen mastersikäisten monilajitapahtuma sai nokialaisen innostumaan niin, että ensi kesänä hän tarttuu itse uuteen lajiin ja rohkaisee myös muita kokeilemaan liikuntaa omien rajojensa mukaan.

– Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa uusien lajien ja liikuntamuotojen parissa.  EMG-tapahtuma on mahtava mahdollisuus päästä kokeilemaan uusia lajeja kisakokemuksen kautta ja tutustumaan muihin saman ikäisiin lajiharrastajiin pilke silmäkulmassa, Potkonen summaa.

Liikuntaunelmista totta Miran ja Villen matkassa – liity juoksukouluun!

Nyt juuri sinulla, on mahdollisuus osallistua tiimiin, jossa valmentajana toimii Ville Pirttijoki Varalasta ja Mira avustavana valmentaja. Juoksuvalmennus valmistaa sinut kohti European Masters Games 2023 -tapahtumaa ja siellä yleisurheilussa juostavaa 5000 m juoksua. Halutessasi voit asettaa tavoitteet myös korkeammalle ja tähdätä kohtia puolimaratonia. Juoksuvalmennus kohti kesän #EMG2023 kisoja käynnistyy huhtikuun alussa ja kestää 12 viikkoa, jokainen urheilija saa henkilökohtaisen valmennusohjelman. Pienryhmä harjoittelee yhdessä kerran kuukaudessa.  Oli lähtötasosi mikä tahansa, tässä pienryhmässä jokaiselle on oma paikkansa.

– Tervetuloa tiimiini mukaan. Lähdetään yhdessä lenkkeilemään ja kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia! Odotan EMG2023 kilpailuilta rentoa ja iloista urheiluhenkistä fiilistä. Paljon eri kansalaisuuksia rikastuttamaan tapahtumaa hyvässä hengessä, sanoo Potkonen.

Mira Potkonen nähdään European Masters Games Tampere tapahtumassa juoksemassa tiiminsä kanssa 5000 m matkan.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE