Hyppää sisältöön

FAQ

1. Kuka voi osallistua kilpailuun?

Tapahtuma on tarkoitettu aikuisurheilijoille harrastetasolta huippu-urheilijoihin asti.

2. Olenko vakuutettu kilpailujärjestäjän toimesta?

Huolehdithan, että sinulla on omat vakuutukset kunnossa. Tapahtumajärjestäjän toimesta et ole vakuutettuna kilpailujen aikana.

3. Voinko osallistua muualtakin kuin Euroopasta?

European Masters Games -tapahtumaan voit osallistua ympäri maailman.

4. Miten lajien ikäkategoriat määritellään?

Jokainen tapahtumaan kilpailun järjestävä seura on määritellyt oman lajinsa ikäkategoriat. Ikäkategorioihin on vaikuttanut aiempien EMG-tapahtumien ikäkategoriat, tulevan tapahtuman suorituspaikat sekä ikäkategorian kannattavuus osallistujien osalta.    

Osallistuja valitsee lajin ikäkategorian oman ikänsä perusteella. Osallistujan täytyy täyttää tapahtumavuonna kyseinen ikäluokka 31.12.2023 mennessä osallistuakseen haluttuun ikäluokkaan. Poikkeuksena yleisurheilu ja Squash, jossa osallistujan täytyy olla täyttänyt valitun ikäluokan ikä jo ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Esimerkki 1: Maria on 34-vuotias ja täyttää 1.8.2023 35 vuotta. Hän haluaa osallistua Judon ja yleisurheilussa 35 vuotiaiden kategoriaan EMG2023-tapahtumaan. Kyllä, hän voi osallistua Judoon, koska täyttää 35 vuotta kuluvana vuonna mutta yleisurheiluun Maria ei voi osallistua, koska täyttää vasta elokuussa 35 vuotta. Yleisurheiluun osallistuakseen pitää olla täyttänyt jo valittu ikäluokka lajin ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Esimerkki 2: Mathias on uimari, 29-vuotias ja täyttää tapahtuman aikana 30 vuotta. Mathias valitsee ikäkategoriakseen 30-34 -vuotiaiden ikäkategorian.

5. Kulkuyhteydet miten kuljen kisapaikoille Tampereella?

Kisapassilla kuljet ympäri Tamperetta veloituksetta Tampereen kaupungin julkisella liikenteellä.  Tampereella on monipuoliset bussiyhteydet, lähijunat kaupungin latamille ja uutuuttaan uhkuvat ratikkaverkostot Tampereen keskustan tuntumassa.

6. Jos en ole kilpailija, pääsenkö seuraamaan kisoja ja osallistumaan oheistapahtumiin?

Kyllä, voit osallistua tapahtumaan huoltajana tai perheenjäsenenä maksamalla osallistumismaksun, mikä oikeuttaa sinulle kisapassin ja tervetuliaislahjan. Yleisölle kilpailutapahtumat ja oheisohjelmat ovat veloituksettomia.

7. Mitkä ovat maakunnan koronasuositukset?

Tarkistathan tämän hetkiset koronasuositukset täältä! 

8. Kuinka moneen lajiin voin osallistua yhdellä osallistumismaksulla?

Yhdellä osallistumismaksulla voit osallistua kolmeen päälajiin ja yhteensä niiden viiteen eri alalajiin.

Esimerkiksi: Maria osallistuu uintiin, yleisurheiluun ja karateen. Maria osallistuu rintauintiin 200m, yleisurheilussa keihäänheittoon, kuulantyöntöön sekä pituushyppyyn. Karatessa Maria osallistuu yhteen omaan painoluokkaansa.

9. Puhdasta urheilua

European Masters Games 2023 – on sitoutunut edistämään puhdasta urheilua sekä International MastersGames Associationin (IMGA) antidopingsääntöjä. 

EMG2023 tekee yhteistyötä Suomen kansallisen antidopingjärjestön kanssa, Suomen urheilun eettinenkeskuksen kanssa ( SUEK) ja noudatamme tapahtumassamme seuraavia puhtaan urheilun toimintamalleja:

Lataa ohjestus: EMG Anti Doping Letter

 

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE