Hyppää sisältöön

Artikkeli

European Masters Games 2023: Osallistujia jo yli 40 maasta 

03.12.2022

Kesällä 2023 saamme nauttia Tampereen isännöimästä urheilujuhlasta, kun viides European Masters Games -tapahtuma valloittaa Suomen. Kilpailuohjelma sisältää noin 30 lajia parhaimpaan kesäaikaan 26.-9.7.2023. 

Tampereelle on rakentumassa todellinen urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa sekä yhdessä tekemisen tärkeyttä. 

Tapahtumaorganisaatiossa häärii pieni kuusihenkinen mutta sitäkin energisempi tiimi. Organisaation kipparina ja tapahtuman vastaavana tuottajana toimii urheilutapahtumien kokenut tekijä pirkanmaalainen Päivi Harri. Harri on työskennellyt tapahtuman parissa reilun vuoden, mutta nyt suunnitelmat on laitettava käytäntöön. Tapahtuma tulee olemaan Tampereella kansainvälisin tapahtuma kesällä 2023. Tavoitteena on noin 7500 osallistujaa yli 70 maasta.

– Kuukausi ilmoittautumisen avautumisesta olemme saaneet jo osallistujia yli 40 maasta, yhteensä noin 750 osallistujaa. Kyllä tämä antaa hyvää vihiä siitä, että meillä tulee olemaan hyvä osallistujamäärä, ja tämä on myös ennen kaikkea osoitus siitä, että tällaisia maailmanlaajuisia tapahtumia tarvitaan.

Piskuisen tiimin lisäksi tapahtumassa on mukana yli 30 tamperelaisseuraa ja 17 suorituspaikkaa Tampereelta ja sen lähiympäristöstä. Osapuolia ja sidosryhmiä tapahtuman valmisteluissa riittää synkronoitavaksi yhteen Harrin ja koko organisaation työpöydällä. Tapahtumasta tekee poikkeuksellisen juurikin valtaisa sidosryhmien verkosto, jossa jokaisella on merkittävä rooli tapahtuman toteutumiselle. 

– Valmistelut pitää olla huomattavasti etukenossa ja pienikin yksityiskohta hiottua ja suunniteltuna, koska kaikkien osapuolien tuominen yhteen, jokaisen lajin tarpeiden ja teknisten osa-alueiden huomioiminen vie aikaa. On hienoa nähdä, miten hyvät valmiudet Tampereelta löytyy näin laajalla lajiosaamisella toteuttaa näinkin isoja tapahtumia. Yhdessä tekemisellä saavutetaan hienoja asioita, Harri summaa. 

Harri korostaa tapahtuman erityistä luonteenpiirrettä, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle liian nuorta ikää lukuunottamatta. Tapahtuma on matalan kynnyksen aikuisurheilutapahtuma, johon voi osallistua niin harrastajat kuin ammattilaisetkin. 

– Tapahtuma mahdollistaa paljon, kun tapahtumalla ei ole arvokisastatusta muutamaa lajia lukuunottamatta. Ei lokeroi, vaan antaa mahdollisuuden –  ainakin ylittää itsensä, Harri iloitsee. 

Tapahtumassa korostuu myös tavoitteellisen urheilun lisäksi kaupungin tarjoamat elämykset ja matkailu Suomessa. Aiemmin järjestettyjen vastaavien tapahtumien tilastojen mukaan ulkomailta saapuva kisaturisti viettää peräti 10 päivää kisakohteessa.

– Haluamme toivottaa kaikki tervetulleeksi Tampereelle. Tästä tulee ikimuistoinen koko perheen urheilufestivaali. 

Tervetuloa suomalaisten suosikkikaupunkiin – ilmoittautuminen on avoinna ja päättyy huhtikuussa 2023.

Päivi Harri, European Masters Games 2023 pääsihteeri. (C) Hanna Molari

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE