Hyppää sisältöön

Artikkeli Tiedote

European Masters Games 2023 -tapahtuma on kerännyt osallistujia jo yli 70 maasta ­– ilmoittautuminen jatkuu toukokuulle 

01.05.2023

Kansainvälinen aikuisurheilun monilajitapahtuma European Masters Games 2023 rantautuu ensi kertaa Suomeen 26.6.-9.7.2023. Mukana lajitapahtumien järjestämisessä ovat tamperelaisseurat, joidenka ansiosta tapahtumassa on mukana peräti 29 lajia; yksilölajeista joukkuelajeihin 20 eri suorituspaikoilla ympäri Pirkanmaata. Muun muassa arvokilpailuina tapahtumassa nähdään ensikertaa mm. salibandy, jossa jaossa aikuisikäluokkien maailmanmestaruudet. Myös käsipallossa mittelöidään Euroopan mestaruuksista. 

Järjestyksessään viides EMG2023 -urheilufestivaali kerää yhteen tuhansia osallistujia ympäri maailman ja tällä hetkellä rekisteröityneitä aikuisurheilijoita on saapumassa Tampereelle jo yli 70 maasta. Keski-ikä osallistujissa on tällä hetkellä noin 54 vuotta. 

Tapahtuma on paljon muutakin kuin vain urheilua. Yhdessäolo, hyvinvoinnin edistäminen, yhteiset gaalaillat ja muu oheisohjelma lajitapahtumien ohella takaa urheilijoille uniikkeja elämyksiä Tampereella ja muualla Suomessa. 

Kisojen olohuoneeksi muodostuu Keskustorin Kesäkeidas, jossa Kesäkeitaan rinnalle järjestetään EMG2023 virallinen kisatori, jossa niin tamperelaiset kuin kisavieraat voivat nauttia kesästä ja yhdessäolosta. Myös näyttävä avajaisseremonia alkaa keskustorilta, mistä yhdessä urheilijoiden ja tapahtumaan osallistuvien kanssa marssitaan näyttävänä kulkueena kohti Ratinan stadionia. Stadionilla EMG2023 avataan juhlallisesti yhdessä IMGA:n presidentin, seiväshypyn maailmanennätysmiehen Sergei Bubkan seurassa sekä kisaisäntämme Kaj Kunnaksen johdolla. Lavalle nousevat myös lauluyhtye Rajaton, Lunddance tanssiryhmä sekä Akkron taika -voimisteluryhmä. Avajaiset järjestetään tiistaina 27.6.

Avajaisseremonia ja muut EMG2023 -tapahtumat ovat osallistujille ja kaikille urheilun ystäville veloituksettomia.

Tapahtumaan saapuu myös vaikuttavia urheilulegendoja, kuten aiemmin mainittua ukrainalainen Sergei Bubka, moninkertainen seiväshypyn maailmanennätysmies. Yleisurheilun todellinen legenda kolmiloikkaaja Willie Banks nähdään myös Tampereella yleisurheilun käynnistyessä Ratinassa. Suomalaisväriä urheilufestivaaliin tuovat muun muassa entiset olympialegendat Tapio Korjus ja Pertti Karppinen. Itse lajitapahtumissa nähdään myös kotimaisia kovia nimiä, kun Mira Potkonen kirmaa nyrkkeilykehän sijaan juoksuradoille, jousiammunnan pioneeri Anne Laurila tähtää nuolensa kohti maalitaulua sekä mediapersoona ja petankin ammattilainen Wallu Valpio haastaa lajitoverinsa hiekkakentällä tarkkaavaisuutta vaativaan kuulapeliin. Sen sijaan tatamilla nähdään judon veteraanien maailmanmestari ja kansainvälisesti tunnettu argentiinalaisen tangontanssija Pasi Laurén.

European Masters Games 2023 urheilufestivaaliin voivat osallistua kaikki +30-ikävuodesta ylöspäin liikunnasta, urheilusta ja hyvinvoinnista kiinnostuneet henkilöt – yksin tai yhdessä. Yhdellä osallistumismaksulla voit osallistua kolmeen päälajiin ja yhteensä kolmesta päälajista niiden tarjoamaan viiteen alalajiin.  

Yleisön toiveesta ilmoittautuminen jatkuu toukokuulle. Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan on sunnuntai 28.5. Olet lajisi huipulla tai harrastelija, olet tervetullut tapahtumaan juuri sellaisena kuin olet. Reenattu roppa ei rapise!

”It’s not about being the best. It’s about being the best you, you can be.” 

 – Jens Holm, CEO IMGA 

Tapahtuman järjestämisoikeudet omistaa kansainvälinen International Masters Games -järjestö (IMGA) ja tapahtuman järjestämisoikeudet on myönnetty Tampereen Kaupungille kisojen isäntäkaupungiksi vuodelle 2023. 

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE