Hyppää sisältöön

Artikkeli

Ilves – Suomen suurin jalkapalloseura

13.10.2022

Ilves on yli 5000 pelaajallaan Suomen suurin jalkapalloseura. Pelaajapolku seurassa alkaa 3-vuotiaiden lapsi-vanhempi -ryhmistä ja jatkuu aina KKI70-joukkueeseen, joten seura todella elää missionsa mukaisesti: Jalkapalloa kaikille.

Seuran hyöty koko Pirkanmaan yhteisölle on valtava. UEFA SROI -raportti osoitti, että Ilves-jalkapallo tuottaa vuosittain 31,37 M€ hyödyt yhteiskunnalle ja yhteistyö paikallisten instituuttien kanssa on aktiivista. Ilves toimii kahdessa isossa päiväkodissa varmistaakseen, että pienet lapset oppivat yhden seuran perusarvoista: terveellisen elämäntavan. Ilves tekee jatkuvasti yhteistyötä paikallisten koulujen kanssa järjestääkseen aamu- ja iltapäiväharjoituksia huippujalkapalloon tähtäävien pelaajien harjoitustuntien maksimoimiseksi. Ilves omistaa kaksi omaa harjoituskeskusta. Ilves-kentällä Vuoreksessa on nykyaikaiset tilat ja tekonurmen täyte on ympäristöystävällistä luonnonmateriaalia.

Vapaaehtoisten määrä ja merkitys seurassa on valtava. Ilves kouluttaa vuosittain 1000 vapaaehtoista paremmiksi valmentajiksi, fysioterapeuteiksi, huoltajiksi, kirjanpitäjiksi, joukkueenjohtajiksi jne. Pelaajien kehittyessä ruohonjuuritasolta kohti nuorten maajoukkueita nousee myös valmentajien koulutusvaatimukset aina UEFA PRO -tasolle asti. Pelaajapolun lisäksi myös valmentajapolun tukeminen on seuralle tärkeää. Monet Ilves-taustaiset pelaajat, valmentajat ja seuratyöntekijät ovat löytäneet jalkapallouralleen mielenkiintoisia jatkomahdollisuuksia eri puolilta Suomea tai Palloliiton tehtävissä.

Vahva ruohonjuuritason työ on Ilveksen kivijalka. Ilves Futis-Liiga liikuttaa vuosittain reilusti yli 4000 pelaajaa ja moni tuleva ammattijalkapalloilija on saanut ensikosketuksensa seurajalkapalloon Futis-Liigassa. Vuonna 2021 Ilves-joukkueissa oli yhteensä 50 nuorten maajoukkuepelaajaa ja määrät ovat kasvussa. Ilves kilpailee kaikista poikien ja tyttöjen kansallisista mestaruuksista, ja edustusjoukkueet pelaavat Veikkausliigassa ja Kansallisessa Liigassa.

Seuran urheilustrategia tähtää omien Ilves-juniorien kehittämiseen aina edustusjoukkueeseen saakka ja viimeisimmässä tilastossa Ilves oli veikkausliigajoukkueista käyttänyt eniten kotimaisia ​​pelaajia tällä kaudella. Vuosina 2021 & 2022 yhteensä 11 Ilves-pelaajaa on siirtynyt ulkomaille jatkamaan kehitystään kilpailullisempiin ympäristöihin ja toteuttamaan unelmiaan ammattilaisjalkapalloilijoina.

Ilves on ylpeä voidessaan isännöidä EMG2023 jalkapalloturnausta ja turnaukseen osallistuminen kiinnostaa useita Ilves-joukkueita. Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -jalkapallo on Suomessa erittäin aktiivista ja Ilves on säännöllinen osallistuja ikämiesten paikallisissa sarjoissa ja kansallisissa mestaruusturnauksissa. Ilves on hallitseva Suomenmestari miesten 50+ ja 55+ sarjoissa ja voitti pronssimitalin miesten 45+ sarjassa, joten seurassa on paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat kiinnostuneita päästä pelaamaan jälleen kansainvälisiä otteluita.

Kesä 2023 tulee olemaan mestareiden kesä Tampereella ja toivomme näkevämme eloisan ja ikimuistoisen tapahtuman täällä Tampereella.

Tervetuloa osallistumaan Tampereelle EMG2023 jalkapallo-turnaukseen!

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE