Hyppää sisältöön

Artikkeli

Käsipallon ammattilaiset Teemu Tamminen ja Toni Aalto luotsaavat HK Pötsin kohti EM-mestaruutta

17.05.2023

European Masters Games on urheilutapahtuma, joka juhlistaa ystävyyttä ja yhdessäoloa. HK Pötsi lähtee valloittamaan Käsipallon kentät voittomielessä, mutta hyvällä meiningillä.

HK PÖTSI tiimi vaalii ystävyyttä

Ajatus HK PÖTSI:stä on lähtenyt jo kymmeniä vuosia sitten, kun porukka SM-tason käsipalloilijoita halusi, että hyvän meiningin pelit säilyvät vielä huippuvuosienkin jälkeen. Porukassa on mukana useita Suomen kovimmalla tasolla pelanneita käsipalloilijoita, muun muassa Riihimäen Cokcsin 2023 kauden maalipörssin ykkösmies, Teemu Tamminen, 35. Ikämiesjoukkue HK Pötsiläiset pelaavat Suomessa 1.divisioonassa. Pääsarjassa yli 18 vuotta pelannut Toni Aalto, 43, nykyinen HK Pötsiläinen, on hyvillään joukkueen tämänhetkisestä kuntotasosta:

– ”Olemme sarjassa vanhimpia, mutta kiva vielä huomata, että kunto riittää haastamaan nuorempia pelaajia”

HK pötsi

Teemu Tamminen vahvistaa HK Pötsin joukkuetta European Masters Games 2023 – tapahtumassa

Kasa ikämiespelaajia, HK Pötsi, on pitkään halunnut osallistua EMG-tapahtumaan, mutta aikataulullisesti se ei ole ollut mahdollista. Nyt HK Pötsi on laittanut kalenterin kuntoon ja päättänyt lähteä voittamaan Euroopan mestaruutta Tampereelle ja ilmoittivat joukkueensa ensimmäisten joukossa tapahtumaan. Joukkueeseen tuli värvätä muutama lisäpelaaja, joten vanhojen suhteiden kautta HK Pötsi sai mukaansa tämän vuoden kovimman maalintekijän, Teemu Tammisen.

Riihimäen Cocks, Teemu Tamminen. Kuvaaja: Toivo Pekonen

– ”Mikäs sen parempaa kuin lähteä kisaamaan hyvällä äijäporukalla EM-mitaleista. Odotan kansainvälisen tapahtuman fiilistä, mutta tavoitteena on kuitenkin voitto”, iloitsee Tamminen.

HK Pötsin joukkue on päättänyt majoittua Forenomin huoneistossa koko joukkueen voimin, jonka myötä varmistetaan, että hyvä tiimihenki ja yhteisöllisyys säilyy läpi turnauksen. HK Pötsi suhtautuu EM-peleihin tosissaan, mutta Aalto myöntää, että HK Pötsin pelistrategiaa ei ole rakennettu aamuotteluille.

– ”Aamupeleissä ei välttämättä olla virkeimmillä jaloilla liikenteessä”, naurahtaa Aalto.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE