Hyppää sisältöön

Kaupunkipyörät & Sähköpotkulaudat

Vuokrapyörät

Tampereen kaupunkipyörät ovat nopea ja kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Kaupunkipyörät löydät kaupunkipyöräasemilta laajan keskustan alueella. Käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä. Sovelluksen voit ladata puhelimeesi sovelluskaupoissa. Lisäksi pyöriä Tampereella vuokraavat Easybike (pyörät vuokrattavissa sovelluksella), fatbikeja voi vuokrata Kauppi Sports Centeristä.

Järvien Reitti

Tiesitkö, että voit pyöräillä vaikka koko Näsijärven ympäri? Riippuen kauanko sinulla on aikaa, voit yhdistää pyöräretkeen laivamatkan höyrylaiva Tarjanteella ja nauttia Tampereen järvimaisemasta ns. koko rahan edestä. Näsijärvireitti on saanut kaverikseen Pyhäjärvireitin, jolla pääset kiertelemään omalla tyylillä vaikkapa 30 kilometrin maisemakierrosta järven ympäri. Lue lisää reiteistä ja niiden palveluista artikkelin alta.

Sähköpotkulaudat luokitellaan pääsääntöisesti kevyiksi sähköajoneuvoiksi, joten sähköpotkulaudan kuljettajaa koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöräilijää. Sähköpotkulaudan kuljettajan tulee ajaa pyörätiellä tai ajoradalla ja noudattaa muutenkin pyöräilijän liikennesääntöjä.

Traficom: Sähköiset liikkumisvälineet

Pyöräliitto: Pyöräilijän liikennesäännöt

Tampereella toimii useita yksityisiä yrityksiä, jotka vuokraavat sähköpotkulautoja. Tampereen kaupunki käy aktiivista keskustelua yritysten kanssa siitä, miten sähköpotkulautojen käyttö kaupungissa olisi mahdollisimman turvallista ja sujuvaa kaikkien kannalta. Yritysten kanssa on sovittu yhteiset pelisäännöt esimerkiksi nopeus- ja pysäköintialuerajoituksista.

Sähköpotkulaudat Tampereella: Voi & Tier

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE