Hyppää sisältöön

Artikkeli

Koripalloa Pyrinnössä

04.11.2022

Pyrinnössä koripalloa harrastetaan vauvasta vaariin. Koripalloa on pelattu Pyrinnössä vuodesta 1941.

Kaikista pienimmät pallottelijat meillä ovat 1-5 -vuotiaita tyttöjä ja poikia Pikkusudet-koriskoulussa. Pikkususitoiminnan tarkoituksena on edistää lasten liikkumista mukavalla ja turvallisella tavalla kokoontuen kerran viikossa pallottelemaan yhdessä.

Pikkususista hypätään kaksi kertaa viikossa treenaaviin supermikroihin (U8/7, WU8/7), pojat ja tytöt omissa joukkueissaan. Supermikroissa treenaa kaksi ikäryhmää keskenään ja tarkoituksena on opetella koripallotaitoja leikkien lomassa. 

Pienten koripalloilijoiden matka jatkuu Mikro-ikäisiin (U10/09, W10/09. Pelitaitojen ja pallonkäsittelyn lisäksi joukkueissa opetetaan myös hyviä tapoja pelikentällä ja sen ulkopuolella, kannustetaan aina kaveria, ollaan reiluja ja kunnioitetaan pelikavereita ja vastapuolen joukkuetta.

Mikroissa opeteltuja taitoja syvennetään seuraavaksi mini-ikäisissä U12/11, WU12/11). 

Tämän ikäisissä vauhti on jo melkoista, treenimäärät kasvaneet jo kolmeen kertaan viikossa ja sarjapelit sekä turnausmatkat ovat tuttuja.

Koripalloilijoiden saatua hyvät eväät mini-vuosien varrelta, matka jatkuu C-ikäisiin (U14/13, WU14/13) ja 

B-ikäisiin (U16/15, WU16/15) joissa molemmissa treenaa kaksi ikäluokkaa neljä kertaa viikossa.

B-ikäisissä edetään kilpa- ja harrastesarjassa ja meno jatkuu molemmissa vauhdikkaasti. 

Aikuisten edustusjoukkuetoimintaan hypätään osittain jo U19 vaiheessa. Seuran suuri ylpeyden aihe on juurikin oma, laaja-alainen, edustusjoukkuetoiminta. Pyrinnöltä löytyy aikuisten pääsarjajoukkueet kaikilla mahdollisilla sarjatasoilla, ainoana seurana Suomesta. Kattava akatemiatoiminta mahdollistaa kasvun ja kehittymisen aina kansainvälille kentille.
Miesten Korisliigassa Pyrintö pelaa 56. SM-sarjakauttaan. Naisille on kirjattu historian aikana peräti kahdeksan Suomen mestaruutta. Edustusjoukkueen kotina toimii Pyynikin Palloiluhalli.

Jos ei laji vie kilpakentille asti, Pyrinnössä pääsee pallottelemaan myös harrastejoukkueissa, joita löytyy miehille sekä naisille ja lisäksi vielä nuorten miesten ja nuorten naisten omat harrastejoukkueet.

Jos laji on uusi, tuttu kouluajoilta tai jälkikasvun harrastuksen kautta ja kiinnostaisi kokeilla mutta pallo ei oikein pysy hallussa, Pyrinnöstä löytyy myös suuressa suosiossa ollut Aikuisten koripallokoulu. Kerran viikossa kokoontuvassa koripallokoulussa harjoitellaan koripallon perusteita, pomputtamista, kuljettamista ja heittämistä. Koripallokoulun jälkeen voi halutessaan siirtyä Pyrinnön harrastekorisryhmiin.

Pyrinnön koripallon tunnusluvut:

Seuran ohjelmassa vuodesta: 1941

Harrastajia vajaa: 800

Valmentajia: 80

Miesten mestaruudet: 2014, 2011, 2010

Naisilla kahdeksan mestaruutta.

Vuosittain yhden Suomen suurimman (ja vanhimman) koripalloturnauksen, Delfin Basket Tournament, järjestäjä.

Harrastesarjan joukkue ”Kamut” nauttivat yhteisistä treenihetkistä. (C) Tampereen Pyrintö

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE