Hyppää sisältöön

Artikkeli

Naisten jalkapallojoukkue Cascade FC:n tähtäimessä World Masters Games 2024 Clevelandissa

05.07.2023

Kesäsade piiskaa Kauppi Sport Parkin jalkapallokenttiä, mutta itse urheilijat hädin tuskin edes huomaavat oikuttelevaa olosuhdetta. Toisiaan kannustava ilmapiiri viriää ympäri viherikköä ja naisten jalkapallojoukkueet FC Kanarianlinnut Suomesta ja Amerikasta EMG-tapatumaan saapunut joukkue Cascade FC taistelivat todenteolla paremmuudesta. Kommunikaatio joukkueiden sisäisessä pelissä oli käsin kosketeltavaa, maaleja tehtailtiin puolin, että toisin. Ottelu päättyi amerikkalaisjoukkueen hyväksi luvuin 2-3 40+ -vuotiaiden sarjassa, kun taas FC Kanarianlinnut voittivat oman 30+ sarjansa. 

– Tulimme taistelemaan kultamitalista tuhansien kilometrien päästä ja tässä se on, olemme onnellisia, toteavat naisten jalkapallojoukkue, Cascade -tiimin tuoreet kultamitalistit. 

Jalkapalloilijat aikovat juhlistaa mitalia kotimaassaan, mutta pitkäjänteinen harjoittelu jatkuu heti kotimaahan palattua, sillä tähtäimessä on jo Pan-American World Masters Games -kilpailut Clevelandissa kesällä 2024. 

– Aiomme ensi kesänä pelata Clevelandissa World Masters -kisoissa, joten harjoittelu jatkuu tästä heti kotimaahamme palattua. 

Amerikkalaisnaiset ovat kiitollisia päästessään ensi kertaa Suomeen, vaikka osanottajia olisi naisten jalkapallossa voinutkin olla muutama joukkue enemmän. 

– Piskuinen EMG2023 -organisaatio on suoritunut hienosti tapahtuman järjestelyissä, ja Tampere on kohdellut hyvin. Olemme häkeltyneet tästä auringon valon määrästä lähes läpi yön, summaa amerikkalaispelaajat. 

Cascade FC naisten jalkapallojoukkue saapui USA:sta EMG2023 -tapahtumaan. (C) Ida Seluska

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE