Hyppää sisältöön

Artikkeli

Päätösseremoniassa tanssittiin ja juhlittiin yhteisöllisyyttä  – seuraava Open Masters Series järjestetään Italiassa vuonna 2027

09.07.2023

Laikunlava täyttyi ilakoivista EMG2023 urheilijoista ja paikallisista urheilunystävistä, eikä edes pieni kesäsade haitannut juhlallista seremoniaa. 

Kaj Kunnaksen isännöimässä illassa nähtiin niin argentiinalaista tangoa ja puheita mm. IMGA:n presidentiltä Sergey Bubkalta sekä Tampereen Kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesältä.

– Minä vihdoin tein sen ja sain oman hopeisen mitalini, iloitsee Pesä ja saa yleisöltä raikuvat aplodit. 

– Aina on se päivä kaikissa tapahtumissa kun on aika sanoa hyvästit. EMG2023 on ollut hieno urheilukilpailu ja myös festivaali yhtäaikaa. Haluan sanoa kiitokseni teille kaikille urheilijoille ja osallitujille, jotka loitte Tampereelle upean ilmapiirin läsnäolollanne, kiittelee Pesä. 

– Rakkaat urheilijat, ystävät ja kollegat. Tunnen oloni hieman surulliseksi kun päivät menevät tapahtumissa aina niin nopeasti, juurihan vasta avasimme tapahtuman. Olen seurannut teidän upeasti järjestämiä kilpailutapahtumia, urheilijoiden omistautuneisuutta lajeihin ja upeita saavutuksianne tämän kahden viikon aikana.  Toivon sydämestäni, että olette luoneet ikuisia ystäväsyyssuhteita, edistäneet terveellisiä elämäntapoja tapahtumastamme sekä rikastuneet kultturellisesti Tampereen tarjoamista puitteista, mitkä kannattelevat teitä vielä pitkään, myös tuleviin tapahtumiimme. Suuri kiitos teille kaikille, Bubka päättää puheensa raikuvien aplodien saattelemana. 

Sadepilvien väistyessä auringon säteet toivat täydellisen kesäilllan Laikunlavalle ja riemu repesi yhteistanssiin DJ:n soittaessa legendaarisen DJ Ötzin ”Hey Baby” ja Lunddancen nostattaessa satapäisen yleisön tanssimaan villisti Keskustorin puistossa.  

Päätösseremoniassa Pesä ja Bubka ojensivat symbolisesti IMGA:n lipun seuraavalla tapahtuman järjestäjälle, Comon pormestari Alessandro Rapineselle.  Open Masters Series järjestetään Italian Lake Comossa vuonna 2027. 

*European Masters Games -tapahtuma jatkaa uudella tapahtumanimellä ”Open Masters Series” Italian 2027 tapahtumasta alkaen. 

Alessandro Rapinese, Sergey Bubka & Perttu Pesä. (C) Tampereen Kameraseura, Pinja Irri.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE