Hyppää sisältöön

Artikkeli

Painonnoston vanhin osallistuja Albinas Vytautas  Nauseda, 86, hurmasi Nääshallissa 

29.06.2023

Painnonnostossa nähtiin sarjan vanhimman osallistujan mairea suoritus, kun liettualainen, 86-vuotias Albinas Vytautas Nauseda tempaisi 26kg ja työnsi 34kg yhteistuloksena 60kg ja ylsi sarjansa voittoon. Nääshallin uumeniin saapunut yleisö antoi raikuvat aplodit kisan vanhimmalle osallistujalle.

– Elämäni on urheilua. Rakastan liikkua. Aikanaan tempausennätykseni on ollut 97kg, mutta on hienoa, että voin yhä edelleen olla aktiivinen lajin parissa ja kilpailla. 

Nauseda on kiertänyt masters-kilpailuja ympäri maailman. Latvialainen on painonnostouransa aika ehtinyt kiertää masters-sarjojen 15. EM-kilpailut ja 14. MM-kilpailut. Tällä hetkellä hänen tavoitteenaan on nousta painonnoston ”Hall of Famen” listalle vanhimpana, eniten kilpailuja kiertäneenä painoinnostajana ja tähdätä seuraaviin World Masters Games -kisoihin. 

– Olen käynyt monia monia masters-tapahtumia. Tavoitteenani on saada oma nimeni listaan, joka on kiertänyt kaikki mahdolliset painonnostokilpailut, hymähtää Nauseda. 

55kg-sarjassa kisanneen Nausedan tavallisen arkiviikon treeniaikataulu huimaa jo hieman nuoremmankin urheilijan viikkorytmiä.

– Rakastan treenata. Tällä hetkellä treenaan noin 4 kertaa viikossa. Painonnosto on mahtava laji, kun sitä voit harrastaa hieman vanhemmallekkin iälle, naurahtaa Nauseda. 

Nausedan huoltajan toiminut liettualainen, nuorempaa sukupolvea edustava Maksimas Kolesnikovas korostaa, että Nauseda on todella arvostettu masters-urheilija. 

– Hän todellinen masters-ikäisten painnonostajien supersankari, näittehän kuinka yleisö mylvi Nausedan olessa lavalla. 

Albinas Vytautas Nauseda, 86, oli painonnostokilpailun vanhin osallistuja.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE