Hyppää sisältöön

Artikkeli

Sadat urheilijat saapuivat Tampereelle – ensimmäinen EMG2023 -tapahtumapäivä 

26.06.2023

 European Masters Gamesin ensimmäinen päivä (MA 26.6.) alkoi judokilpailulla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 

Tunnelma oli odottavan innostunut jo aamusta alkaen, kun virallinen ensimmäinen kilpailupäivä alkoi punnituksilla. Judossa matolla nähtiin myös European Masters Games 2023 -kisojen lähettiläs, judon veteraanimaailmanmestari Pasi Laurén.

”Päivä oli menestys. Oli mukava päästä ottelemaan hieman raskaammassa sarjassa. Tunnelma on aina hyvä Masters-kisoissa. Matolla taistellaan vastustajaa vastaan täysillä, mutta sen ulkopuolella tutustutaan toisiimme ja vietetään aikaa yhdessä ystävinä”, Laurén sanoo.

(C) Tampereen Kameraseura, Susa Tyrniluoto

Tapahtumaan akkreditoitui satoja osallistuja ensimmäisenä kisapäivänä 

Ratinan Games Centerillä rekisteröinti kävi vilkkaana koko päivän.  Satoja urheilijoita akkreditoitui tapahtumaan. Muun muassa Britannian armeijassa työskentelevistä koostuva urheilujoukkue ”British Army” saapui Tampereelle Isosta-Britanniasta Air Balticilla. Joukkue on kiertänyt Masters-kilpailuja jo useiden vuosien ajan ympäri maailmaa.

Brittijoukkue odottaa eniten yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia eri kansallisuuksien ja urheilijoiden kanssa.

”Odotamme innolla seurustelua ja tutustumista eri kansallisuuksiin ja urheilijoihin. Hienoa tässä kilpailussa on se, että etukäteen ei välttämättä tiedä, millaisen vastustajan kohtaa kentällä”, sanoo brittiarmeijan Kev Haley. 

Joukkue saapui Suomeen ensimmäistä kertaa ja on innoissaan kokemaan kaiken, mitä Tampereella on tarjota, niin urheilullisesti kuin muiden kaupungin tarjoamien elämyksien myötä. 

Kilpailut avataan virallisesti tiistaina näyttävällä avajaisseremonialla. EMG2023 avajaisseremonia alkaa Keskustorilta, josta urheilijoiden ja muiden osallistujien paraati marssii kohti Ratinan stadionia. Siellä European Masters Games 2023 -tapahtuman julistavat virallisesti avatuksi IMGA:n puheenjohtaja, entinen seiväshypyn maailmanennätysmies Sergey Bubka, Tampereen pormestari Kalervo Kummola ja EMG2023-isäntä Kaj Kunnas. Lavalle nousevat myös a cappella -yhtye Rajaton, tanssiryhmä Lunddance ja akrobatiaryhmä Akkron Taika.

Avajaisseremonia järjestetään tiistaina 27. kesäkuuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Päivä: Tiistai 27.6. 

Paikka: Keskustori ja Ratinan stadion. 

Aika: 18:00 Urheilijat ja tukijoukot Keskustorille. 

  • Paraatin aloitus 18:30 
  • Avajaiset Ratinan stadionilla alkavat klo 19:00.

Kesto: 1: 1,5h 

Yleisöllä vapaa pääsy.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE