Hyppää sisältöön

Aktiviteetti

Sergey Bubka avasi virallisesti European Masters Games 2023 -tapahtuman tuhatpäisen yleisön edessä Tampereella 

27.06.2023

European Masters Games 2023 avattiin juhlallisesti avajaisseremonialla Tampereella Ratinan Stadionilla. Ratinan stadion täyttyi tuhansista riemukkaista urheilijoista ja paikallisista   urheilunystävistä.

Avajaiset käynnistyivät näyttävällä kulkueella EMG2023 urheilijoiden ja osallistujien marssiessa Keskustorilta Ratinaan. Avajaisseremoniassa sen sijaan seiväshypyn moninkertainen maailmanmestari, IMGAN presidentti Sergey Bubka julisti kilpailut virallisesti alkaneeksi juhlallisella puheellaan.

– Urheilulla on voima yhdistää, ja Masters Games edustaa tätä ajatusta monin tavoin iän, taustojen ja kilpailutasojen moninaisuuden sekä monien erilaisten syiden ansiosta, joiden vuoksi jokainen teistä voi osallistua. Urheilijat kaikkialta maailmasta kokoontuivat tänne osallistuakseen tähän urheilujuhlaan. Tämä on todellinen osoitus teidän kaikkien sitoutumisesta ja halusta pysyä aktiivisena ja nauttia ystävällisestä kilpailusta kaikenikäisille, Sergey mainitsee puheessaan. 

IMGA:n presidentti Sergey Bubka. (C) Tampereen Kameraseura

Sergeyn lisäksi Tampereen Kaupungin tervehdyksen antoi Tampereen pormestari Kalervo Kummola. Todellinen urheilumies toivotti kaikki tuhannet urheilijat heidän seuralaisensa tervetulleeksi Tampereelle

– Uskomme vakaasti, että näiden alueiden kehittäminen edellyttää yhteistyötä kaupungin eri sektoreiden, eri sidosryhmien ja organisaatioiden välillä. Ja se on juuri se strategia, jolla johdamme kaupunkiamme. Tässä tapahtumassa voitte huomata paikallisten urheilutoimijoiden varsin vaikuttavan osaamisen. Tampere on rohkean modernin kehityksen kaupunki. Samaan aikaan olemme riittävän ketterän kokoinen kaupunki säilyttämään rennon ilmapiirin.

Lavalle nousivat myös a cappella lauluyhtye Rajaton. Mukaansatempaavasta showsta vastasi myös Lunddancen ammattitanssijoiden ryhmä sekä akrobaattitaiturit Akron Taika. Myös DJ Juissi varmisti, ettei keneltäkään jäänyt kuulematta parhaimmat kesähitit Ratinan katsomossa. 

Tuhatpäinen yleisö nousi seisomaan Ratinassa kun ukrainalainen Sergey Bubka asteli pitämään puhettaan. (C) Joonas Caven.

Kisatapahtumat käynnistyivät ympäri Tamperetta 

Tiistaina 27.6. kilpailtiin monissa lajeissa ympäri Tamperetta. Suuren osallistuja määrän kerännyt maastojousiammunta keräsi satapäisen osallistujamäärän Sasin vehreän luonnon helmaan. 

Myös Tampereen Tenniskeskuksessa päästiin pelaamisen makuun, kun padelistit pääsivät vauhtiin. Italialaiset padel-pelajaat Monica Avondetto ja hänen miehensä ovat kokeneita masters-kisaajia, jotka tähtäävät ja kohti tulevia Taipeissa järjestettäviä Aasian Masters -kisoja. 

– Olin Italian Torinossa vuonna 2019 pelaamassa tennistä, mutta nyt tulimme yhdessä pelaamaan tänne ensi kertaa ystäväni Sandra Mensan kanssa ja tähtämme kohti Taipein Masters-kisoja. Olosuhteet ovat Tampereella ensiluokkaiset ja olemme onnellisia, että voimme olla täällä paikan päällä, Monica Avandetto iloitsee ensimmäisen padel-ottelun päätteeksi. 

Myös Tampereen Disc Golf -keskuksessa frisbeet lennähtelivät ja Pyynikin palloiluhallilla päästiin vauhtiin koripallo-otteluiden parissa. 

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE