Hyppää sisältöön

Artikkeli

Sergey Bubka ja Willie Banks haastettiin mölkkyotteluun EMG2023 -tapahtumatorilla 

03.07.2023

Toinen kisaviikko polkaistiin käyntiin raikkaan kesäsateen saatteleman tapahtumatorilla, jossa kisaisäntämme Kaj Kunnas haastoi IMGA:n presidentin Sergey Bubkan sekä yhdysvaltalainen kolmiloikkaaja Willie Banksin legendaariseen mölkkyotteluun. 

Paikalle saapunut yleisö kannusti äänekkäästi, kun kaksikko aloitti kilvoittelun. Tasaisen ottelu päättyi lukemiin 92–89 pistettä Bubkan hyväksi. Yhydysvaltalainen kolmiloikkaaja ylisti kilpakumppaniaan vuolaasti. 

– Tapasin ensimmäisen kerran Sergeyn Helsingissä yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna -83, hän oli silloin suuri tähti. Hän on sitä edelleen, katsokaa nyt, iloitsee Banks ja saa raikuvat aplodit yleisöltä. 

Kaj Kunnaksen haastattelussa Bubka on vakuuttunut masters-tapahtumien tulevaisuudesta. Jo viidettä kertaa järjestettävä European Masters Games -aikuisurheilutapahtuma on kasvattanut tunnettuuttaan vuosivuodelta. Bubka näkee valoisan tulevaisuuden aikuisurheilukilpailuiden järjestämiselle. 

– Uskon, että etenkin covid-vuosien jälkeen ihmiset ovat enemmän tietoisia hyvinvoinnistaan ja tietoisia mitä haluavat elämältään. Tapahtumiemme tarkoitus on levittää hyvinvointia ja liittää ihmisiä hyvinvointia edistävään yhteisöön urheilun kautta, mikä saa ihmiset osallistumaan tapahtumiimme, sanoo Bubka.  

Kisaisäntä Kaj Kunnas haastatteli Sergey Bubkaa tapahtumatorilla Tampereen Keskustorilla. (C) Joonas Caven
Sergey Bubka ja Willie Banks. (C) Joonas Caven

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE