Hyppää sisältöön

Artikkeli

Squash – tunnetusti maailman terveellisin liikuntamuoto

15.02.2023

Tampereen Squashkerho TSK on 50-vuotias tamperelainen squashseura. Suomalaisessa squashissa TSK on ollut yksi lajin mahtiseuroja sekä kilpa- että harrastepelaamisen saralla junioritoimintaa unohtamatta.  Suomalaisen squashin suuret nimet Tuula Myllyniemi (WR 14.) ja Pentti Pekkanen (WR 31.) ovat TSK:n kasvatteja ja nykyisiä seuraikoneita. 1980- ja -90-luvulla 2000-luvun alkukymmenelle aktiivipelaajia oli useita satoja, kilpapelaajat edustivat seuraa useissa liiga- ja divarijoukkueissa eri sarjatasoilla, ja junioritoiminta oli varsin vilkasta. 

Tänä päivänä tamperelainen squash elää suvantovaihetta. Seuraillat pyörivät edelleen lauantaisin ja naisten joukkue pelaa Squash-liigaa naisten 1-divisioonassa. Naisten pelaajat kiertävät myös satunnaisesti kansallisia kisoja. Lajille uskolliset aktiivit löytävät tiensä “kössikoppiin” yhä uudestaan ja ilolla seuraamme myös squashin uutta viriävää nousua padel-harrastajien etsiessä fyysisesti kovempaa ja nopeatempoisempaa lajia. Kenttien varausasteet ovat positiivisessa nousussa!

Tampereen Squashkerholla on vahva vuosikymmenien kokemus Suomen suurimman squashkilpailun, Tampere Openin, järjestämisestä. Squashin kultavuosina kaikki halusivat osallistua Tampere Openiin. Kesällä 2023 TSK näyttää kisaorganisaationa jälleen kyntensä, kun järjestämme mahdollisuuden kilpailla squashissa osana European Masters Games 2023 -tapahtumaa. EMG2023 -tapahtuma tuo Tampereelle 30 eri urheilulajin aktiiviseniorit. Vierivä kivi ei sammaloidu eikä reenattu roppa rapise, joten rohkeasti mukaan kokemaan kansainvälistä kisafiilistä ja nauttimaan todellisesta urheilufestivaalista mailapeleistä kovimman parissa!

Tietoisku – mitä squash on:

Squash – tutkitusti maailman terveellisin liikuntamuoto, jota harrastetaan hyvässä seurassa. Paino sanalla “hyvässä”!

Squash on monipuolinen pallopeli, joka kehittää mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä ja kestävyyttä. Squashissa pelikenttänä on ”koppi” ja pelin idea on lyödä palloa vuorotellen etuseinään siten, ettei vastustaja kykene palauttaman palloa. Pallo saa pompata lattiasta vain kerran. Pallon saa lyödä etuseinään myös sivuseinien tai takaseinän kautta, kunhan se pysyy rajojen sisäpuolella. 

Squash

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE