Hyppää sisältöön

Artikkeli

Takon soutajat tarjoaa henkeäsalpaavan matkan kesällä 2023

08.02.2023

Takon Soutajat on Suomen paras, menestynein ja näkyvin soutuseura. Me teemme soudusta liikuntalajia koko kansalle. Tarkoituksemme on edesauttaa kaikkia tamperelaisia ja liikkujia koko Suomesta löytämään soutulajin hienouden. Järjestämme monenlaisia suurempia soututapahtumia ja pienempiä soututilaisuuksia. 

Vuosittainen tapahtuma on Kaukajärven Kansainväliset soudut, jossa Suomen soutuhuiput ja parhaimmistoa lähimaista kilpailee virallisella soudun kilpailumatkalla ja veneillä. Suurimpana Kaukajärven tapahtumana tähän asti on olleet vuoden 1995 Soudun Maailmanmestaruuskilpailut. Kaukajärven Soutustadion on kauniilla luonnonmukaisella järvellä aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Sen huippuradat tarjoavat parasta nautintoa soudun harrastajille.

Toinen suuri vuosittainen tapahtuma on Pirkan Soutu Tampereen keskustassa, jossa Pyhäjärvellä pitkillä matkoilla kilpailee tai kisailee noin 1000 soutajaa vuosittain. Matkat ovat siellä 35 – 25 km välillä. Monet soutavat sen suurilla suomalaistyylisillä 14 soutajan veneillä, jotkut pienemmillä yksiköillä tai kaksikoilla. Useimmat kisaavat sen kelloa vastaan noin kolmessa tunnissa, mutta osa tyytyy retkeilytyyliin upeita maisemia ihaillen ja eväitä välillä nauttien.

Vaikka Suomessa on pitkä, kylmä ja jäinen talvi, jolloin emme pääse vesille soutamaan, niin lajimme harrastusta jatketaan sisäsoutuna soutuergometrilaitteilla. Meidän klubitalon salissa on 35 sisäsoutulaitetta, jossa saamme parhaimmat joukkuetreenit tai ryhmäliikuntatunnit. Talvella sisäsali on ahkerassa käytössä ja vuosittain yli 10 000 käyntikertaa pitää kaikki koneet lämpiminä.

Kesä ja EMG2023

Tätä vuotta 2023 olemme seurana odottaneet, että saamme taas tarjota parasta Tampereen Kaukajärven soutustadionia suurelle kansainväliselle soutajajoukolle. Monet ehkä ovat olleet vuonna 1995 soutamassa maailman huipulla. Nyt heille on mahdollisuus tulla hiukan enemmän jäähdyttely ja nauttimis tunnelmissa verestämään niitä muistoja Masters kilpailuihin EMG2023, jossa monenikäiset enemmän tai vähemmän huippu- tai harrastustasolla liikkuneet voivat yhdessä kisailla hienolla luonnonkauniilla souturadalla.

Tällä kertaa uutena lajina mukana myös Coastal soutumuoto Tampereen keskustan lähellä Pyynikin rannalla isoimmilla Pyhäjärven aalloilla.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE