Hyppää sisältöön

Tiedote

Tampere isännöi European Masters Games 2023 suururheilutapahtumaa

08.06.2022

Tampereesta tulee jälleen kansainvälisen urheilutapahtuman näyttämö, kun European Masters Games valloittaa ensi kertaa Suomen. Euroopassa jo viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman kilpailuohjelma sisältää 29 lajia, joissa kilpaillaan aikavälillä 26.6.– 9.7.2023. 

Tapahtuma tarjoaa aikuisurheilijoille mahdollisuuden kilpailla suosikkilajeissaan ja mahdollisuuden tutustua tapahtumassa lajitovereihin. Tapahtuma on todellinen urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa ja inspiroi kehittymään hyvinvointia edistävässä urheilyhteisössä. European Masters Games antaa mahdollisuuden menestymiseen niin harraste- kuin ammattilaistasolla. 

Tapahtumakonseptin omistaa kansainvälinen International Master Games -järjestö (IMGA*) ja tapahtuman toteutumisesta vastaa Tampereen kaupunki. 

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä

– European Masters Games on kansainvälinen suururheilutapahtuma, joka valtaa koko Tampereen. Urheilun  lisäksi se tuo Tampereelle tuhansia turisteja nauttimaan matkailu- ja elämyspalveluista yli kahdeksi viikoksi. Tapahtumalla on mittava taloudellinen vaikutus kaupungin elinvoimaisuuteen. On hienoa, että saamme nauttia ensi vuonnakin suuresta kansainvälisestä urheilujuhlasta Tampereella, sanoo Pesä. 

Tampereelle odotetaan 7500 aikuisurheilijaa ympäri maailmaa tukijoukkoineen. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuiset lajiolosuhteet vahvalla seurayhteistyöllä. Mukana on yli 30 tamperelaisseuraa, jotka mahdollistavat tämän suurtapahtuman kilpailujen toteutuksen ammattimaisesti monine sarja-ja ikäluokkineen. EMG:n kaikkiin urheilutapahtumiin on yleisöllä vapaapääsy. 

– Tamperelaisseurat pääsevät todella osoittamaan osaamisensa kansainvälisten kilpailujen läpiviemisessä moninaisten sarjojen ja ikäluokkien parissa. Onneksi Tampereella sykkii suuri seurasydän, jonka puolesta tämäkin järjestyy ammattimaisesti.  

Tapahtuman yksi tavoite on tuoda taloudellista tukea mukana oleville tamperelaisseuroille ja ennen kaikkea kehittää heidän lajiolosuhteitaan tapahtuman kautta. 

European Masters Games järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 Ruotsin Malmössä. Nyt viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman suosio on kasvanut tasaisesti.

*Masters -tapahtumien kattojärjestö IMGA (The International Masters Games Association) tarjoaa hauskoja mutta tavoitteellisia kansainvälisiä urheilutapahtumia ikonisissa urheilukohteissa maailmanlaajuisesti aikuisille urheilijoille. World Masters Games, Winter World Masters Games, European Masters Games, Pan-American Masters Games ja Asia-Pacific Masters Games ovat laadukkaasti järjestettyjä urheilukilpailuja, joissa osallistujat nauttivat urheilun lisäksi kulttuurielämyksiä ympäri maailman. IMGA on Kansainvälisen olympiakomitean tunnustama voittoa tavoittelematon järjestö.

European Masers Games, Torino 2019 (C) IMGA

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE