Hyppää sisältöön

Artikkeli

Tampere – Isojen futsaltapahtumien kaupunki

20.09.2022

Kun puhumme isojen futsalturnausten järjestämisestä Suomessa, nousevat Tampere ja Ilves väkisinkin esiin. Tampereella on upea historia kansallisten ja kansainvälisten futsaltapahtumien järjestämisessä viimeisten 15 vuoden aikana. Opiskelijoiden futsalin EM-kisat 2011 olivat huikea menestys. 36 eurooppalaista yliopistojoukkuetta nauttivat viikon kestäneestä futsaljuhlasta Tampereella, jota useat meritoituneet futsalpelaajat muistelevat yhä lämmöllä. Kuurojen futsalin EM-kilpailut 2018 olivat toinen iso Tampereella järjestetty kansainvälinen futsaltapahtuma, ja nyt näyttämö on avoinna European Masters Games 2023 järjestämiselle.

EMG2023 futsaltapahtuman järjestävä seura Ilves on historian menestynein suomalainen futsalseura. Ilves FS miehet ovat voittaneet kahdeksan suomenmestaruutta, Ilves FS naiset neljä suomenmestaruutta ja myös Ilveksen juniorit ovat voittaneet tukun SM-mitaleita. Ilves on Suomifutsalin pioneeriseuroja ja on seuralle kunnia-asia päästä järjestämään EMG2023 futsaltapahtuma Tampereella. Odotamme saavamme mukaan runsaasti osallistujajoukkueita ympäri Euroopan ja haluamme päästä järjestämään inspiroivan ja lämminhenkisen futsaltapahtuman.

Tapahtumapaikkana on Kauppi Sports Center, joka on Suomen paras paikka isojen futsalturnausten järjestämiseen. 2018 valmistunut Kauppi Sports Center tarjoaa nykyaikaiset tilat ja palvelut, kolme vierekkäistä laadukasta futsalkenttää ja pääareenan, johon mahtuu 900 katsojaa. Areena toimii myös Ilves FS kotikenttänä.

Ilveksen ikonisin pelaaja on pitkäaikainen seuran kapteeni Juha-Pekka Torvinen, jonka pelinumero #18 on jäädytetty seuran toimesta. Torvinen pelasi Ilveksessä Futsal-Liigaa 15 vuotta vuodesta 2003 aina 2018 asti, toimi yhdeksän vuotta seuran kapteenina, voitti kahdeksan Suomenmestaruutta ja edusti Suomea futsalin maajoukkueessa 111 ottelun verran. Olisi upeaa päästä näkemään Torvinen jälleen kerran Ilveksen paidassa ensi kesänä EMG2023 turnauksessa yhdessä vanhojen pelikavereidensa kanssa. Se tulisi olemaan oikea futsallegendojen jälleennäkeminen Suomessa!

Ilves ylpeänä kutsuu kaikki European Masters Games 2023 osallistujat mukaan vuoden suurimpaan futsaltapahtumaan Tampereella. Olemme ylpeitä Tampereen historiasta kansainvälisten futsaltapahtumien järjestämisessä ja haluamme lisätä yhden upean ja unohtumattoman tapahtuman mukaan listalle. Kutsumme kaikki mukaan nauttimaan inspiroivista, tiukoista ja jännittävistä futsalotteluista kisojen aikana. Tervetuloa Tampereelle!

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE