Hyppää sisältöön

Nähtävyydet

Finlayson and Tampellan alue

Rosoiset tehdasrakennukset ja uniikki tunnelma kutsuvat nauttimaan! Finlaysonin alueelta löytyy Tampereen historian lisäksi kauppoja ja ravintoloita, elokuvateatteria unohtamatta.

Finlayson

Tampereen tuomiokirkko

Tampereen tuomiokirkko sijaitsee keskustan kupeessa, Juhannuskylän kaupunginosassa. Harmaagraniittinen pyhäkkö rakennettiin arkkitehti Lars Sonckin piirustusten pohjalta ja kirkkosalista löytyvät taidemaalari Hugo Simbergin kuuluisat teokset Haavoittunut enkeli ja Kuoleman puutarha.

Museokeskus Vapriikki

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, ja Suomen Pelimuseo.

Museo Milavida

Museo Milavida on omaleimainen museokohde Tampereella. Päänäyttely perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään. Museo Milavidassa on aina esillä myös vaihtuva muotia ja muotoilua esittelevä teemanäyttely, joka tällä hetkellä on Vivienne Westwood -muotia yksityiskokoelmasta. Molemmat näyttelyt näet yhdellä lipulla.

Amurintyömuseokortteli

Miten ja missä ennen elettiin. Amurin museokorttelissa pääset tutustumaan tamperelaisen
työväestön koteihin ja niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin lähes sadan vuoden ajalta.

Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka vie kaikenikäiset museovieraat mielikuvitusmatkalle Muumilaaksoon. Tunnelmallisen museon perustana ovat Tove Janssonin piirtämät alkuperäiset muumikirjojen kuvitukset, jotka hän lahjoitti museolle 1986. Maailman ainoa Muumimuseo löytyy Tampere-talosta. Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa, 500 metriä rautatie- ja linja-autoasemilta.

Taidemuseot

Tampereen museotarjonta on monipuolista ja esimerkiksi Museokortti-kohteita löytyy peräti 15!

Tampereen taidemuseossa pääsee tutustumaan niin taidehistoriallisiin teemoihin kuin nykytaiteen ilmiöihin. Esillä on suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Nykytaidetta edustaa vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen taitelijoiden teoskokonaisuus. 

Särkänniemen huvipuistoalueen vieressä sijaitsee huikea Sara Hildénin taidemuseo. Museo tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä erityisesti kansainvälisestä nykytaiteesta. Esillä näyttelyissä on muun muassa maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa pääasiassa 1960- ja 1970-luvuilta.

Tampereen taidemuso

Sara Hildén Art Museum

Tampereen näköalapaikat 

Tampereella riittää upeita maisemia, kurkkaa niitä korkeuksista! 

Näsinneula

Moro Sky Bar

Restaurant Periscope

Patikoimaan Tampereen seudulle

Sauna & uinti

Tampereen uniikki sijainti kahden suuren järven välissä takaa sen, että kesäaikaan lähin uintipaikka on aina vain pienen pyörämatkan päässä. Ja tiesitkö sen, että Tampere on julistautunut maailman saunapääkaupungiksi? Seudulla lämpiää yli 50 yleistä saunaa, joissa voi rentoutua ja virkistäytyä läpi vuoden. Tässä muutamia vinkkejä leppoisiin löylyihin.

Kuuma Sauna & Restaurant

Rajaportti Sauna

Rauhaniemi Sauna

Kaupinoja Sauna

Pyynikin munkkikahvila ja näkötorni


Maailman parhaimmat munkit vähintäänkin yhtä makealla maisemalla löytyy Pyynikiltä! Kahvila sijaitsee maailman suurimman soraharjun laella, mistä avautuu kirkkaana päivänä henkeäsalpaavan kauniit maisemat Pyhäjärven ja Näsijärven yli aina ympäristökuntiin asti.

Kauppahalli

Tampereen Kauppahalli on koko kaupungin sydän. Paikalliset tuotteet mustasta makkarasta lähialueiden juustoihin saavat veden kielelle. Kaunis halli on myös ihana paikka levähtää kahvikupposen ääreen ja nauttia aidosta tunnelmasta. 

Tallipiha 

Tallipihan historia juontaa juurensa 1800-luvulta, jolloin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten. Tänä päivänä Tallipiha tarjoaa monipuolisen valikoiman upeita käsitöitä, sisustustuotteita, herkkuja ja suussa sulavia suklaita tunnelmallisessa miljöössä. Alueella järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia.

Ostoskeskukset

Ratina ja Koskikeskus ovat Tampereen ydinkeskustan kattavimmat ostoskeskukset. Muotia, ruokaa, sisustustarvikkeita, kauneudenhoitopalveluita ja paljon muuta saatavilla laajoilla aukioloajoilla.

Ratina

Koskikeskus

Ulkoilu ja luonto

Tampereella luonto on erottamaton osa kaupunkia, sillä viidesosa kaupungin pinta-alasta on viheraluetta kuten puistoa ja metsää. Lähelle luontoa pääset helposti vaikkapa vuokraamalla käyttöösi kaupunkipyörän. Myös suuri osa hotellista vuokraa asiakkaidensa käyttöön polkupyöriä. Seudun luontoyrittäjät tarjoavat unohtamattomia luontoelämyksiä opastetuista kansallispuistokierroksista SUP-lautailun perusteisiin. Tutustu tarkemmin Visit Tampereen sivuilta. 

Särkänniemen huvipuisto

Särkänniemestä löytyy yli 30 huvilaitetta jokaiseen makuun! Kiihdy, viihdy, pärsky ja nautiskele huvipuistossa vaikka koko päivän ajan. Tutustu samalla Akvaarion vedenalaisen maailman ihmeisiin, Koiramäen eläinpuiston sympaattisiin eläimiin vanhan ajan maatilamiljöössä, Sara Hildén taidemuseoon sekä ikoniseen Näsinneulan.  

Roof Walk Finlayson Area – koe Tampere kattojen yltä

Kattokävely on ainutlaatuinen elämys, jossa saat nähdä kaupungin aivan uudesta näkökulmasta. Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille rakennettu Suomen ainoa kattokävelyreitti sisältää upeita maisemia ja historian havinaa. Masemien ihailun ohessa kuulet historiallisia ja yllättäviäkin tarinoita Tampeesta.

Kattokävely antaa paljon nähtävää ja koettavaa niin matkailijalle kuin paikallisillekin. Kattokävely kestää noin tunnin, ja osallistujat kulkevat sen oppaan johdolla pienessä ryhmässä turvavaljaisiin kiinnitettynä. Reitti kulkee kulkusilloilla, joten kiipeämistä tai mitään extremeä se ei sisällä. Varaukset ja lisätietoja täältä.

Tampereen kaupungin tapahtumakalenteri

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE