Hyppää sisältöön

Artikkeli

Tampereen Yritys ry -rakkaudesta pyöräilyyn

18.01.2023

Tampereen Yritys on vuonna 1899 perustettu voimistelu- ja urheiluseura. Tällä hetkellä seurassa toimii pyöräily-, hiihto-, ja nais- ja kuntoliikuntajaosto. 

Pyöräilyssä olemme olleet vuosien varrella varsin menestyvä seura ja etenkin 1970–2005 vuosien välissä pyöräilijämme saavuttivat hyvää menestystä niin kansallisissa kuin kansainvälisissä pyöräilykilpailuissa. 

Tampereen Pispalasta kotoisin olleet Niemen veljekset olivat aikansa menestyjiä ja veljeksistä Tarmo ja Tapio ovat edelleen aktiivisia seuramme toiminnassa. Tapio Niemi toimii tälläkin hetkellä pyöräilyjaostomme puheenjohtajana ja tulee toimimaan EMG2023 pyöräilykilpailujen kilpailunjohtajana. Jukka Vastaranta, joka on erittäin menestynyt pyöräilijä maailmalla, on seuramme kasvatteja ja edusti seuraamme mallkkaasti ennen siirtymistään ammattipyöräilijäksi.

Tampereen pyöräilijät takovat menestystä

Pyöräilijämme ovat 2000–2020 välillä edustaneet Suomea myös useissa arvokisoissa niin, EM-, kuin MM-tasolla, sekä Euroopan Olympialaisissa ja Euroopan Nuorten Olympiapäivillä. Pyöräilijämme ovat vuosittain osallistuneet aktiivisesti isoihin ja vähän pienempiinkin kansainvälisiin pyöräilykilpailuihin ympäri maailman, joten meillä on kokemusta kansainvälisistä pyöräilytapahtumista ja niiden tunnelmasta.

Seuramme järjesti vuoden 2009 EOYF pyöräilykilpailun Tampereella, joten meillä on kokemusta isojen kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä, mikä tulee olemaan avuksi EMG2023 järjestämisessä. 

Toivotamme teidät isosti ja lämmöllä tervetulleiksi kilpailemaan Tampereelle niin maasto-, maantie-, kuin kriterium-kilpailuihinkin. 

Teksti: Janna-Carla Niemi

pyöräily

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE