Hyppää sisältöön

Tapio Korjus

Nimi:
Tapio Korjus

Ikä:
62v

Ammatti:
Rehtori Kuortaneen urheiluopisto, valmennuskeskuksen johtaja sekä Olympiavoittajien puheenjohtaja.

Laji/lajit (EMG):
Vapaaehtoinen | Keihäänheitto

Harrastustausta:
”Moniharrastaja”, lapsena ja nuorena harrastin: hiihtoa, suunnistusta, yleisurheilua (10-ottelusta kuulantyöntöön), uintia, ammuntaa, pesäpalloa, koripalloa, lentopalloa sekä tanssia (kilpa-ja seuratanssi). Keihäänheitto kuitekin aina ykkönen.

Miten liikut nykypäivänä?
Kesällä golffia, talvella hiihtoa sekä ympärivuoden maastopyöräilyä. Myös oma Lapinkoira personal trainer pitää huolen arkiliikunnasta!

Mikä on saanut sinut harrastamaan/liikkumaan tänäkin päivänä? Kuvaile arvoja, omaa näkemystäsi siitä miksi jokaisen aikuisikäisen tulisi urheilla?
Nautin liikkumisen tunteesta ja kehollisuudesta. Päivä alkaa energisesti kun aamuisin tekee punnerrukset. On kansalaisvelvollisuus ymmärtää kehoa ja sen tarpeita sekä osata myös erilaisia liikuntataitoja, kuten tanssia tai hiihtoa.

Mottosi: Kokemuksen kautta:
”Just do it!”  Olin Niken urheilija olympiavoiton aikoihin ja siitä jäänyt elämään.

Miten haluaisit kannustaa muita ikäisiäsi tulemaan rohkeasti liikunnan pariin?

Liikuntaan voi rakastua, erityisesti liikkeen ja liikkumisen tunteeseen.
Lähtisin tavoittelemaan tuota ihastumisen/rakastumisen tunnetta ja jättää pienemmälle ”kun on pakko” asenne. Hakea rakkauden tuntemista. Jättää pienemmälle sen ”sinun täytyy” asenne. Oletko kokenut ”veden kosketuksen iholla”, voisit tykätä käydä uimassa? Miten kaverin kanssa kävelylenkki? Hönstäpelit kaukalossa? Elämyksen ja nautinnon kautta, se parantaa terveyttä!

Paras urheilumuistosi?

25.9.1988 Olympia Soul, voittoheitto.
Yhtälailla tärkeä muisto kun 18-vuotiaana soutukilpailun voitto paikallisen kalastusseuran kesäpäivillä ja katsomassa oli isoisät ja oma isä.
Nykypäivänä tärkeitä muistoja on omien valmennettavien isot hetket.

Mitä odotat EMG2023 kilpailuilta?

Odotan iloisia urheilu suorituksia, itsensä voittamista ja innokkaita urheilijoita. Näissä kisoissa välittyy rakkaudesta lajiin tunne.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE