Hyppää sisältöön

Artikkeli

Valmiina EMG2023 kisoihin | Tampereen tennisseura

14.03.2023

Tampereen Tennisseura on perustettu jo vuonna 1909 ja on siten yksi Suomen vanhimmista tennisseuroista. Seura oli myös mukana perustamassa Suomen Tennisliittoa vuonna 1911. TaTS on tänä päivänä erittäin elinvoimainen ja kuuluu Suomen suurimpiin tennisseuroihin.

Tampereen Tennisseuran sydän sijaitsee Tampereen Tenniskeskuksessa Ruotulan kaupunginosassa. Tenniskeskus valmistui vuonna 1979 neljän kentän tennishalliksi. Lukuisten hallilaajennusten jälkeen voidaan puhua jo urheilun monitoimikeskuksesta. Tällä hetkellä Tenniskeskuksessa on 16 sisätenniskenttää sekä 12 tenniskenttää ulkona, kolme squashkenttää, 14 sulkapallokenttää, monitoimihalli, kuntosali sekä toiminnallinen salii, tilat pöytätennikselle sekä viimeisimpänä vuoden 2022 lopussa valmistuneet kuusi padelkenttää. Tämä lajivalikoima sekä kenttien kasvanut lukumäärä tekevät Tenniskeskuksesta tällä hetkellä Pohjoismaiden suurimman urheilukeskuksen.

Tampereen Tennisseura on erittäin kokenut turnausjärjestäjä. Seura on ollut mukana järjestämässä maailman vanhinta yhtäjaksoisesti pelattua tennisken ATP Challenger-tason turnausta vuodesta 1982. Viime kesänä juhlittiin siis turnauksen 40-vuotissyntymäpäiviä. Lisäksi vastasimme vuoden 2009 nuorten olympialaisten (EYOF) tennisturnauksen järjestämisestä Tenniskeskuksen kentillä. Samoilla hyväkuntoisilla massakentillä tullaan pelaamaan myös kesän 2023 European Masters Gamesien tennisottelut.

Tampereen Tennisseura lukeutuu Suomen menestyneimpien tennisseurojen joukkoon. Suomenmestaruuskilpailujen ja liigajoukkueiden menestyksen lisäksi lukuisat seuran pelaajat ovat menestyneet myös kansainvälisesti. Suomalainen tennisikoni Veli Paloheimo (ex-ATP 48) on koko uransa edustanut Tampereen Tennisseuraa. Entinen nelinpelin maailman ykkönen ja Grand Slam-voittaja Henri Kontinen on myös aloittanut uransa Tenniskeskuksen kentillä.

Toivotamme kaikki kilpailijat tervetulleiksi Tenniskeskukselle!

Tennis

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE