Hyppää sisältöön

Artikkeli

Vieraskynä: Painonnostaja Tuula Holappa aloitti lajin 37-vuotiaana

08.01.2023

Kirjoittaja: Tuula Holappa, painonnostaja 

European masters games lähestyy! On ilo olla järjestämässä kesäkuussa 2023 kilpailuja kotikaupungissani Tampereella. 

Otin ensimmäisen kosketukseni painonnostotankoon ollessani 37-vuotias. Aloitimme silloin Tampereen Pyrinnön alkeiskurssilla poikani Joelin kanssa lajin harrastamisen. Laji on tullut seitsemässä vuodessa tutuksi monella tavalla. Itse olen kilpaillut masters kisoissa mm. Saksassa, Espanjassa ja Ruotsissa. Vuonna 2019 EM kisat järjestettiin Suomessa, Rovaniemellä. Tuosta kilpailusta minulla on kotiin tuomisina EM hopeaa N40, 64 kilon sarjasta. Laji on vienyt mukanaan ja tällä hetkellä myös valmennan nuorempia nostajia ja tsemppaan muita mastersnostajia lajin parissa. Painonnostossa hienointa onkin ollut tutustua lajin parissa toimiviin ihmisiin ja jakaa mahtavia kokemuksia heidän kanssaan! 

Kuvassa Joona ja Tuula.

Painonnoston lisäksi nautin Suomen puhtaasta luonnostamme ja neljästä vuodenajastamme  kävellen, pyöräillen tai suksien päällä, lumen määrästä riippuen.

Tampereen pyrinnöllä on vahvat perinteet painonnostossa ja uskon, että tuleva kilpailu tulee olemaan hyvin organisoitu, jännittävä ja täynnä suuria tunteita! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Suomeen ja Tampereelle! 

Kaikki hallit.

Maastokuviossa aikanaan

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE