Hyppää sisältöön

Willie Banks

Nimi:
Willie Banks

Ikä:
67

Ammatti:
Urheilija

Laji/lajit (EMG):
Vapaaehtoinen yleisurheilussa

Mikä on saanut sinut harrastamaan/liikkumaan tänäkin päivänä? Kuvaile arvoja, omaa näkemystäsi siitä miksi jokaisen aikuisikäisen tulisi urheilla?

Omasta kehosta ja mielestä huolehtiminen on tärkeää, mutta yhteisö, joka yhdistää sinut osaksi tiivistä aikuisurheilijoiden perhettä on tärkein syy.

Se että nuoremmat näkevät aikuisten urheilevan tavoitteellisesti ja ylittävän ennen kaikkea itsensä erilaisten suorituksien jälkeen, antaa se nuoremmille sukupolville esimerkkiä siitä, että voit ylittää itsesi iästä riippumatta. Esimerkiksi lapsenlapset voivat olla ylpeitä omasta isoäidistään, joka pitää itsestään hyvin huolta liikkumalla oman tasonsa mukaisesti vielä vanhemmillakin ikävuosilla.

Jos haluat pitää hyvää huolta luustostasi, lihaksistostasi ja kehostasi kaikki liikkuminen on sille kuin öljyä. Tällöin keho alkaa reagoimaan ja tuottamaan mielihyvähormoneja ja tunnet voivasi hyvin.

Mottosi:
”Motion is lotion.” (Tunteet voitelevat)

Jos haluat pitää hyvää huolta luustostasi, lihaksistostasi ja kehostasi kaikki liikkuminen on sille kuin öljyä. Tällöin keho alkaa reagoimaan ja tuottamaan mielihyvähormoneja ja tunnet voivasi hyvin.

Miten haluaisit kannustaa muita ikäisiäsi tulemaan rohkeasti liikunnan pariin?

Urheilussa saisi olla koskaan kyse pelkästään fyysisen kunnon ylläpitämisestä vaan oman elämän perinnön muodostamisesta ja rohkeudesta kokeilla jotain sellaista vielä aikuisenakin, mistä on aina haaveillut.

Tiedätkö, kun tapaat jonkun, joka ei ole toteuttanut mitään nuorempana, josta on haaveillut. On panostanut työuraan tai tehnyt jotain muuta. Sitten kun he ovat lähempänä 55 tai jopa 60 ikävuotta, he haluavatkin kokeilla ja toteuttaa vielä jotakin sellaista, mistä ovat aina haaveilleet. Esim. juoksu. He aloittavat juoksuharrastuksen, huomaavatkin hetken kuluttua olevansa siinä ihan hyviä ja haluavat kokeilla vielä vanhemmalla iällä omia kykyjään tavoitteellisesti esim. aikuisurheilutapahtumissa. Se on parasta, mitä yksilö voi tarjota itse itselleen. Kuka etsii itselleen ratkaisuja hyvinvointiin pysyäkseen vain kunnossa? Tarkoitushan on enemmin luoda perintöjä omaan elämään ja siitä saatu energia ja ilo välittyy jokaiselle elämän osa-alueelle.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE