Hyppää sisältöön

Artikkeli

Yleisurheilu ja maraton antaa sinulle voimaa

27.04.2023

Tampereen Pyrintö on yksi Suomen suurin ja vanhin yleisseura. 2500 jäsenen seuran tunnetuimpien lajien joukosta löytyy yleisurheilu.

Pyrinnön yleisurheilu on ollut mukana seuran lajikirjossa 1900 luvun alusta lähtien. Yleisurheilupuolella on seurahistorian aikana noussut useita olympiamitalisteja ja viimeisin menestys tulee reilun kuukauden takaa, aitajuoksija Reetta Hurskeen Euroopan mestaruus. 

Athletics Reetta Hurske
Reetta Hurske, European Champion

Tämän hetken muita tunnettuja yleisurheilijoita ovat mm. aitajuoksija Lotta Harala, ottelijat Saga Vanninen, Maria Huntington ja Miia Sillman, korkeushyppääjät Ella Junnila ja Daniel Kosonen sekä seiväshyppääjä Urho Kujanpää että kiekonheittäjä Salla Sipponen. 

Edellisen MM-mitalin Pyrintöön on tuonut pituushyppääjä Tommi Evilä vuonna 2005. 

Pyrinnöllä on kokemusta isoista kilpailuista

Pyrintö tarjoaa yleisurheilun kokonaisvaltaisen urheilijapolun aina sieltä lasten urheilukouluista nuorten kilpa- ja harrastustoiminnan kautta aikuisten kilpa- ja huippu-urheiluun, laajaa kuntoliikuntaa unohtamatta. 

Perustoiminnan lisäksi seura on tunnettu erilaisten ja eri kokoisten kansallisten ja kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämisestä. Pyrinnön ja Tampereen kaupungin hyvässä yhteistyössä onkin järjestetty viime vuosina useita kansainvälisiä urheilutapahtumia, mm. kolmesti yleisurheilun Ruotsi-ottelu, U20 MM-kilpailut, U23 EM-kilpailut, WMA MM-kilpailut ja tulevaisuudessa jne. Seuraava yhteinen koitos on U20 EM-kilpailut vuonna 2025. 

Mikään edellä mainituista ei onnistuisi ilman laajaa vapaaehtoisjoukkoa. Se on ehdottomasti yksi Pyrinnön yleisurheilun kantavista voimista.

TU-38 tarjoaa loistavat puitteet juoksuun

Puolimaraton on nimensä mukaisesti puolet maratonista, tarkalleen 21.0975 kilometriä. Sen selvittäminen läpi vaatii jo enemmän harjoittelua ja suunnitelmallisuutta kuin lyhyempien matkojen, mutta sen kuormituksesta toipuminen ei kestä niin pitkään kuin täydestä maratonista. Tästä syystä puolimaraton on 2000-luvulla ollut osallistujamääriltään eniten kasvava juoksukilpailu.

TU-38

Vesistöjen ympäröimä Tampere tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet järjestää puolimaraton keskellä kaupunkia reitillä, joka kulkee suurimman osan matkasta aivan rannan tuntumassa. Reitillä on nähtävissä kaupungin teollisuuden historiaa lukuisien entisten tehdasrakennusten muodossa, sekä muita arkkitehtuurin maamerkkejä Näsinneulasta Tampellan alueen tekosaareen. Lähtö ja maali sijoittuvat Ratinan stadionin välittömään läheisyyteen. Reitti lähtee Laukonsillan ylitse kohti Särkänniemeä, käväisee Naistenlahden sataman kautta Rauhanniemessä ja palaa Ratinaan jatkaakseen eteläiselle Hatanpään arboretumin kierrokselle. Tampereen kauneimmat puistomaisemat on saatu kerättyä tämän juoksumatkan varrelle.

Tervetuloa nauttimaan kesäisen Tampereen tunnelmasta!

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE