Hyppää sisältöön

EMG2023 Osallistujakysely

Haluaisimme kuulla EMG2023 -kokemuksestasi, jotta voimme parantaa jatkossa tapahtumiamme.

EMG2023 tekee yhteistyötä riippumattomien konsulttien kanssa, ja he ovat luoneet noin 5 minuutin mittaisen nimettömän kyselyn ymmärtääkseen osallistujien käyttäytymistä ja kerätäkseen palautetta tapahtumasta.

Auta meitä parantamaan tapahtumiamme vastaamalla kyselyyn ja voit voittaa kaksi reittilentolippua, joihin sisältyy 23 kg:n matkatavarat, mille tahansa airBalticin liikennöimälle lennolle 13. kesäkuuta 2024 asti.

(C) Joonas Caven

Laikunlava täyttyi ilakoivista EMG2023 urheilijoista ja paikallisista urheilunystävistä, eikä edes pieni kesäsade haitannut juhlallista seremoniaa. 

Kaj Kunnaksen isännöimässä illassa nähtiin niin argentiinalaista tangoa ja puheita mm. IMGA:n presidentiltä Sergey Bubkalta sekä Tampereen Kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesältä.

– Minä vihdoin tein sen ja sain oman hopeisen mitalini, iloitsee Pesä ja saa yleisöltä raikuvat aplodit. 

– Aina on se päivä kaikissa tapahtumissa kun on aika sanoa hyvästit. EMG2023 on ollut hieno urheilukilpailu ja myös festivaali yhtäaikaa. Haluan sanoa kiitokseni teille kaikille urheilijoille ja osallitujille, jotka loitte Tampereelle upean ilmapiirin läsnäolollanne, kiittelee Pesä. 

– Rakkaat urheilijat, ystävät ja kollegat. Tunnen oloni hieman surulliseksi kun päivät menevät tapahtumissa aina niin nopeasti, juurihan vasta avasimme tapahtuman. Olen seurannut teidän upeasti järjestämiä kilpailutapahtumia, urheilijoiden omistautuneisuutta lajeihin ja upeita saavutuksianne tämän kahden viikon aikana.  Toivon sydämestäni, että olette luoneet ikuisia ystäväsyyssuhteita, edistäneet terveellisiä elämäntapoja tapahtumastamme sekä rikastuneet kultturellisesti Tampereen tarjoamista puitteista, mitkä kannattelevat teitä vielä pitkään, myös tuleviin tapahtumiimme. Suuri kiitos teille kaikille, Bubka päättää puheensa raikuvien aplodien saattelemana. 

Sadepilvien väistyessä auringon säteet toivat täydellisen kesäilllan Laikunlavalle ja riemu repesi yhteistanssiin DJ:n soittaessa legendaarisen DJ Ötzin ”Hey Baby” ja Lunddancen nostattaessa satapäisen yleisön tanssimaan villisti Keskustorin puistossa.  

Päätösseremoniassa Pesä ja Bubka ojensivat symbolisesti IMGA:n lipun seuraavalla tapahtuman järjestäjälle, Comon pormestari Alessandro Rapineselle.  Open Masters Series järjestetään Italian Lake Comossa vuonna 2027. 

*European Masters Games -tapahtuma jatkaa uudella tapahtumanimellä ”Open Masters Series” Italian 2027 tapahtumasta alkaen. 

Alessandro Rapinese, Sergey Bubka & Perttu Pesä. (C) Tampereen Kameraseura, Pinja Irri.

European Masters Games 2023 tarjoaa salibandyn pelaajille todellista herkkua, kun tapahtumassa nähdään ensi kertaa arvokilpailuna masters-ikäisten maailmanmestaruuskilpailut. 

Joukkueita kertyi Tampereelle ympäri Eurooppaa mittelöimään MM-tittelistä. 

Pelikentällä nähdään myös todellisia salibandyn sanansaattajia, kun muun muassa Pro Stars 50+ joukkueen maalia vartioi Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) pääsihteeri John ”Pi” Liljelund

– On hienoa, että arvokilpailut saatii osaksi tällaista suurtapahtumaa. Toki täytyy vielä jatkaa pitkäjänteistä työtä, jotta tämä tapahtumakonsepti tulee tutuksi koko salibandy-yhteisölle, summaa Liljelund 

Liljelund painottaa, että on tällaisten tapahtumien ydintä on päästä pelamaan uusia ikätovereitaan vastaan. 

– Täällä kotimaassa pelataan kaudesta toiseen samoja ikämiehiä vastaan, joten tällaisessa tapahtumassa on mahtavaa, että pääsee kohtaamaan vähän uusia vastustajia. Toki osallistujia olisi voinut olla vielä muutama joukkue enemmän, sanoo Liljelund. 

Suomen joukkueessa nähdään todellista EMG2023 -henkeä kun Torinon EMG-tapahtumassa vuonna 2019 tutustuneet pelaajat tiimeytyivät itävaltalaisten pelaajien kanssa yhdeksi joukkueeksi.

Salibandyn maailmanmestaruus ratkotaan lauantaina 10:00-18:00 TESC:ssä. 

Välieräpaikat jaossa Salibandyn masters-ikäisten MM-kisoissa. (C)Iiro Halén

Kesäsade piiskaa Kauppi Sport Parkin jalkapallokenttiä, mutta itse urheilijat hädin tuskin edes huomaavat oikuttelevaa olosuhdetta. Toisiaan kannustava ilmapiiri viriää ympäri viherikköä ja naisten jalkapallojoukkueet FC Kanarianlinnut Suomesta ja Amerikasta EMG-tapatumaan saapunut joukkue Cascade FC taistelivat todenteolla paremmuudesta. Kommunikaatio joukkueiden sisäisessä pelissä oli käsin kosketeltavaa, maaleja tehtailtiin puolin, että toisin. Ottelu päättyi amerikkalaisjoukkueen hyväksi luvuin 2-3 40+ -vuotiaiden sarjassa, kun taas FC Kanarianlinnut voittivat oman 30+ sarjansa. 

– Tulimme taistelemaan kultamitalista tuhansien kilometrien päästä ja tässä se on, olemme onnellisia, toteavat naisten jalkapallojoukkue, Cascade -tiimin tuoreet kultamitalistit. 

Jalkapalloilijat aikovat juhlistaa mitalia kotimaassaan, mutta pitkäjänteinen harjoittelu jatkuu heti kotimaahan palattua, sillä tähtäimessä on jo Pan-American World Masters Games -kilpailut Clevelandissa kesällä 2024. 

– Aiomme ensi kesänä pelata Clevelandissa World Masters -kisoissa, joten harjoittelu jatkuu tästä heti kotimaahamme palattua. 

Amerikkalaisnaiset ovat kiitollisia päästessään ensi kertaa Suomeen, vaikka osanottajia olisi naisten jalkapallossa voinutkin olla muutama joukkue enemmän. 

– Piskuinen EMG2023 -organisaatio on suoritunut hienosti tapahtuman järjestelyissä, ja Tampere on kohdellut hyvin. Olemme häkeltyneet tästä auringon valon määrästä lähes läpi yön, summaa amerikkalaispelaajat. 

Cascade FC naisten jalkapallojoukkue saapui USA:sta EMG2023 -tapahtumaan. (C) Ida Seluska

5.7. | Day 10 WED
Beachvolley | Pyynikki Beach | 09.00-21.00
Athletics | Tampere Stadium | 17–20.30

Road Race | Tampere Stadium, Ratina | 17:00
Tennis | Tampereen Tennis Center | 10.00–17.00
Taekwondo | TESC | 10.00–15/16.00

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

(C) Tampereen Kameraseura, Kai Aarikka.

4.7. | Päivä 9 Tiistai
Beach volley Pyynikin ranta | 09.00-17.00 (13:00 – 17:00)
Athletics | Tampere Stadium Ratina | 17–19.30
Futsal Kauppi Sports Center | 17.00
Taekwondo | TESC | 10.00–19.00
Tennis | Tampereen Tennis Keskus | 10.00–17.00

Toinen kisaviikko polkaistiin käyntiin raikkaan kesäsateen saatteleman tapahtumatorilla, jossa kisaisäntämme Kaj Kunnas haastoi IMGA:n presidentin Sergey Bubkan sekä yhdysvaltalainen kolmiloikkaaja Willie Banksin legendaariseen mölkkyotteluun. 

Paikalle saapunut yleisö kannusti äänekkäästi, kun kaksikko aloitti kilvoittelun. Tasaisen ottelu päättyi lukemiin 92–89 pistettä Bubkan hyväksi. Yhydysvaltalainen kolmiloikkaaja ylisti kilpakumppaniaan vuolaasti. 

– Tapasin ensimmäisen kerran Sergeyn Helsingissä yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna -83, hän oli silloin suuri tähti. Hän on sitä edelleen, katsokaa nyt, iloitsee Banks ja saa raikuvat aplodit yleisöltä. 

Kaj Kunnaksen haastattelussa Bubka on vakuuttunut masters-tapahtumien tulevaisuudesta. Jo viidettä kertaa järjestettävä European Masters Games -aikuisurheilutapahtuma on kasvattanut tunnettuuttaan vuosivuodelta. Bubka näkee valoisan tulevaisuuden aikuisurheilukilpailuiden järjestämiselle. 

– Uskon, että etenkin covid-vuosien jälkeen ihmiset ovat enemmän tietoisia hyvinvoinnistaan ja tietoisia mitä haluavat elämältään. Tapahtumiemme tarkoitus on levittää hyvinvointia ja liittää ihmisiä hyvinvointia edistävään yhteisöön urheilun kautta, mikä saa ihmiset osallistumaan tapahtumiimme, sanoo Bubka.  

Kisaisäntä Kaj Kunnas haastatteli Sergey Bubkaa tapahtumatorilla Tampereen Keskustorilla. (C) Joonas Caven
Sergey Bubka ja Willie Banks. (C) Joonas Caven

Elä ensimmäinen kilpailu viikko uudelleen katsomalla ”after movie”!

Video by: Cavegraphy | Joonas Caven

Kiitos upeat kilpailijat ja kannustajat sekä kiitos vapaaehtoiset!

Tervetuloa uudet EMG-osallistujat, tehdään tästä viikosta vähintään yhtä loistelias kuin edeltävä.

Squash | Tampereen Tenniskeskus | 10:00 ➡️

Beach Volley | Pyynikki Beach | 09:00 ➡️

(C) Tampereen Kameraseura, Teemu Tuomioja

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE