Hyppää sisältöön

Craft on European Masters Games 2023 virallinen vaatettaja

Tyylikkäänä kentällä ja sen laidalla – Craft säväyttää laadukkaalla urheilumallistollaan European
Masters Games 2023 -tapahtumassa Tampereella.

Craft tunnetaan maailmalla laadukkaista teknisistä urheilutekstiileistä ja muista vapaa-ajan
vaatteista, joissa materiaalit, ergonomia ja design yhdistyvät optimaalisesti.Mallistoa nähdään niin tapahtuman kisavieraiden, osallistujien kuin järjestäjien yllä.

Craft & Highpeak

EMG2023 on ehdottomasti tulevan kesän yksi mielenkiintoisimmasta ja kansainvälisimmistä
kotimaan urheilutapahtumista.

Tämä on Craftille hieno mahdollisuus tuoda esille monipuolista
mallistoamme ja sen tarjoamia mahdollisuuksia sekä lajikohtaisesti että tapahtumatuotteistuksen
kumppanina, kertoo Craftilta brändivastaava Jussi Lehmusvirta.

Craftilla kansainvälisenä multisport- brändinä on kyky palvella laadukkaasti useiden eri lajien
harrastajien tarpeita tasosta riippumatta. Craftin tunnuslause ”for world champions and everyday
heroes” istuu tähän tapahtumaan loistavasti, Lehmusvirta jatkaa.

Highpeak tuottaa ja toimittaa fanituotteet tapahtumaan

Highpeak toteuttaa näyttävät fanituotteet EMG2023 -tapahtumaan.

Craftin kanssa yhteistyössä toteutettava tuotteistus ja mallistot takaavat laadukkaan ja näyttävän
European Masters Games -tuoteperheen saataville kesällä 2023.

Tuotteet tulevat ennakkomyyntiin tapahtuman verkkokauppaan ja ovat saatavilla tapahtuman
aikana monista eri myyntipisteistä.

Tampereen Yritys on vuonna 1899 perustettu voimistelu- ja urheiluseura. Tällä hetkellä seurassa toimii pyöräily-, hiihto-, ja nais- ja kuntoliikuntajaosto. 

Pyöräilyssä olemme olleet vuosien varrella varsin menestyvä seura ja etenkin 1970–2005 vuosien välissä pyöräilijämme saavuttivat hyvää menestystä niin kansallisissa kuin kansainvälisissä pyöräilykilpailuissa. 

Tampereen Pispalasta kotoisin olleet Niemen veljekset olivat aikansa menestyjiä ja veljeksistä Tarmo ja Tapio ovat edelleen aktiivisia seuramme toiminnassa. Tapio Niemi toimii tälläkin hetkellä pyöräilyjaostomme puheenjohtajana ja tulee toimimaan EMG2023 pyöräilykilpailujen kilpailunjohtajana. Jukka Vastaranta, joka on erittäin menestynyt pyöräilijä maailmalla, on seuramme kasvatteja ja edusti seuraamme mallkkaasti ennen siirtymistään ammattipyöräilijäksi.

Tampereen pyöräilijät takovat menestystä

Pyöräilijämme ovat 2000–2020 välillä edustaneet Suomea myös useissa arvokisoissa niin, EM-, kuin MM-tasolla, sekä Euroopan Olympialaisissa ja Euroopan Nuorten Olympiapäivillä. Pyöräilijämme ovat vuosittain osallistuneet aktiivisesti isoihin ja vähän pienempiinkin kansainvälisiin pyöräilykilpailuihin ympäri maailman, joten meillä on kokemusta kansainvälisistä pyöräilytapahtumista ja niiden tunnelmasta.

Seuramme järjesti vuoden 2009 EOYF pyöräilykilpailun Tampereella, joten meillä on kokemusta isojen kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä, mikä tulee olemaan avuksi EMG2023 järjestämisessä. 

Toivotamme teidät isosti ja lämmöllä tervetulleiksi kilpailemaan Tampereelle niin maasto-, maantie-, kuin kriterium-kilpailuihinkin. 

Teksti: Janna-Carla Niemi

pyöräily

European Masters Games 2023 -tapahtumassa on yhteistyökumppanina elämysmatkoja tuottava Elämys DMC.

Elämys DMC on suomalainen incoming- matkanjärjestäjä. Luotettavien partnereiden avulla he tarjoavat laadukkaita ja unohtumattomia elämyksiä kaikkialla Suomessa ja Suomen naapurimaissa. Elämys DMC on osa Elämys Groupia, joiden toimipisteet löytyvät Helsingistä ja Tampereelta.

ElämysGroup tarjoaa EMG osallistujille helpon mahdollisuuden tutustua valmismatkojen avulla Helsinkiin, Rovaniemelle sekä Tallinnaan.

”Tämä on meille hieno tilaisuus päästä tarjoamaan näitä palveluita EMG osallistujille, jotta heidän vierailunsa Suomessa olisi monipuolisempi ja elämyksellisempi. Vaikka pelkästään Tampereella on paljon koettavaa ja nähtävää, visiitti keskiyön auringon Lappiin tai Helsingin ja Tallinnan kontrastin
kokeminen merimatkoineen ovat varmasti kiinnostavia vaihtoehtoja kauempaa tulijoille”

Tuomas Luukkonen Chief Operating Officer
ElämysGroup järjestää matkoja mm Rovaniemelle.

Kirjoittaja: Tuula Holappa, painonnostaja 

European masters games lähestyy! On ilo olla järjestämässä kesäkuussa 2023 kilpailuja kotikaupungissani Tampereella. 

Otin ensimmäisen kosketukseni painonnostotankoon ollessani 37-vuotias. Aloitimme silloin Tampereen Pyrinnön alkeiskurssilla poikani Joelin kanssa lajin harrastamisen. Laji on tullut seitsemässä vuodessa tutuksi monella tavalla. Itse olen kilpaillut masters kisoissa mm. Saksassa, Espanjassa ja Ruotsissa. Vuonna 2019 EM kisat järjestettiin Suomessa, Rovaniemellä. Tuosta kilpailusta minulla on kotiin tuomisina EM hopeaa N40, 64 kilon sarjasta. Laji on vienyt mukanaan ja tällä hetkellä myös valmennan nuorempia nostajia ja tsemppaan muita mastersnostajia lajin parissa. Painonnostossa hienointa onkin ollut tutustua lajin parissa toimiviin ihmisiin ja jakaa mahtavia kokemuksia heidän kanssaan! 

Kuvassa Joona ja Tuula.

Painonnoston lisäksi nautin Suomen puhtaasta luonnostamme ja neljästä vuodenajastamme  kävellen, pyöräillen tai suksien päällä, lumen määrästä riippuen.

Tampereen pyrinnöllä on vahvat perinteet painonnostossa ja uskon, että tuleva kilpailu tulee olemaan hyvin organisoitu, jännittävä ja täynnä suuria tunteita! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Suomeen ja Tampereelle! 

Kaikki hallit.

Maastokuviossa aikanaan

Tamperelaisilla lentopalloseuroilla on suuri ilo ja kunnia yhdessä järjestää lentopallon kilpailutapahtuma vuoden 2023 European Masters Gamesissä. Suunnittelua on tehty koko vuosi 2022 ja vauhti kiihtyy kisojen lähestyessä. Pelit pelataan monelle tutussa Pirkkahallissa, kuudella kentällä, yhdistetyllä solumuovi- ja taraflexalustalla. Lajin olosuhde on erinomainen, erityisesti alustaratkaisu lämmittää.

Marko Järvenpää on Iskussa järjestelyiden keskeinen henkilö. Siviilityössä opettajana toimivalla Markolla on pitkä pelaaja- ja valmentajaura, sekä lukuisien vuosien kokemus lentopallotapahtumien taustatyöstä. Erityistä huomiota Markon johdolla on kiinnitetty peliolosuhteisiin, kuten alustaan ja otteluohjelmiin, jotta palautumiseen jää riittävästi aikaa. Markon ohjissa on luvassa toimiva ja sujuva tapahtuma.  

Tapahtuma on tavoitteena rakentaa niin, että pelejä on sopivasti, mutta kuitenkin väljyyttä, jotta osalllistujat ehtivät nauttia kesäisestä Tampereesta ja kansainvälisen tapahtuman tunnelmasta. Koko suomalaisella lentopallo- ja urheiluväellä on mahdollisuus näyttää parastaan, niin järjestelyissä, rehdissä kilpailussa kuin kansainvälisessä vuorovaikutuksessa.

Lentopallo

Kaukajärven Soutu- ja Melontastadion toimii ratamelonnan kilpailupaikkana. Kaukajärvi on yksi Tampereen 160 järvestä. Järvi on 3,2 kilometriä pitkä, 950 metriä leveä ja sen pinta-ala on 143 hehtaaria. Kaukajärven keskisyvyys on 12 metriä ja sen keskellä on 22-metrinen syvänne. Rannat ovat jyrkkiä erityisesti järven eteläpuolella. Kaukajärvestä tekee ainutlaatuisen se, että järvi on lähdepohjainen ja kirkasvetinen. 

EMG23 ratamelonnan järjestelyistä vastaa yhteistyössä Pirkka-Melojat ry sekä Tampereen Vihuri ry. Melontaa on Tampereen seudulla harrastettu yli 70 vuotta. Järjestävät melontaseurat on perustettu 1940-luvulla. Soutu- ja melontastadion on rakennettu Kaukajärvelle 70-luvun alkupuolella. Se on yksi maailman parhaista luonnon luomista radoista. Soutajille on stadionilla kuusi rataa ja melojille yhdeksän. Radan pituus on 2000 metriä. Harjoitteluolosuhteet ovat yleensä hyvät, sillä järvi on melko suojaisa.  Tapahtuman aikana kilpaillaan ratamelonnan eri matkoilla yksiköiden, kaksikoiden ja nelikköjen lähdöissä.

Stadionin rata- ja ajanottolaitteet sekä muut rakenteet ovat tasoltaan kansainvälisiin arvokilpailuihin soveltuvia. Uusimpana panostuksena ovat automaattiset lähtötelineet, jotka mahdollistavat laadukkaan kisajärjestämisen. Kaukajärvellä on järjestetty useita arvokisoja. Ratamelonnan MM-kisat järjestettiin siellä vuonna 1983 ja soudun MM-kilpailut 1995.

Ratamelonta on yksi fyysisesti raskaimmista kestävyyslajeista, jossa veden kulkuvastus asettaa suuret vaatimukset ylävartalon kestävyys- ja voimaominaisuuksille. Laji vaatii kovaa ympärivuotista harjoittelua, voimakestävyyttä, nopeutta, aerobista ja anaerobista kestävyyttä sekä hyvää koordinaatio- ja tasapainokykyä. 

Toivotamme kaikki ratamelojat tervetulleiksi Kaukajärven Soutu- ja Melontastadionille, nähdään ensi kesänä Tampereella!

canoe sprint
(C) Raimo Latelankallio

Kesällä 2023 saamme nauttia Tampereen isännöimästä urheilujuhlasta, kun viides European Masters Games -tapahtuma valloittaa Suomen. Kilpailuohjelma sisältää noin 30 lajia parhaimpaan kesäaikaan 26.-9.7.2023. 

Tampereelle on rakentumassa todellinen urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa sekä yhdessä tekemisen tärkeyttä. 

Tapahtumaorganisaatiossa häärii pieni kuusihenkinen mutta sitäkin energisempi tiimi. Organisaation kipparina ja tapahtuman vastaavana tuottajana toimii urheilutapahtumien kokenut tekijä pirkanmaalainen Päivi Harri. Harri on työskennellyt tapahtuman parissa reilun vuoden, mutta nyt suunnitelmat on laitettava käytäntöön. Tapahtuma tulee olemaan Tampereella kansainvälisin tapahtuma kesällä 2023. Tavoitteena on noin 7500 osallistujaa yli 70 maasta.

– Kuukausi ilmoittautumisen avautumisesta olemme saaneet jo osallistujia yli 40 maasta, yhteensä noin 750 osallistujaa. Kyllä tämä antaa hyvää vihiä siitä, että meillä tulee olemaan hyvä osallistujamäärä, ja tämä on myös ennen kaikkea osoitus siitä, että tällaisia maailmanlaajuisia tapahtumia tarvitaan.

Piskuisen tiimin lisäksi tapahtumassa on mukana yli 30 tamperelaisseuraa ja 17 suorituspaikkaa Tampereelta ja sen lähiympäristöstä. Osapuolia ja sidosryhmiä tapahtuman valmisteluissa riittää synkronoitavaksi yhteen Harrin ja koko organisaation työpöydällä. Tapahtumasta tekee poikkeuksellisen juurikin valtaisa sidosryhmien verkosto, jossa jokaisella on merkittävä rooli tapahtuman toteutumiselle. 

– Valmistelut pitää olla huomattavasti etukenossa ja pienikin yksityiskohta hiottua ja suunniteltuna, koska kaikkien osapuolien tuominen yhteen, jokaisen lajin tarpeiden ja teknisten osa-alueiden huomioiminen vie aikaa. On hienoa nähdä, miten hyvät valmiudet Tampereelta löytyy näin laajalla lajiosaamisella toteuttaa näinkin isoja tapahtumia. Yhdessä tekemisellä saavutetaan hienoja asioita, Harri summaa. 

Harri korostaa tapahtuman erityistä luonteenpiirrettä, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle liian nuorta ikää lukuunottamatta. Tapahtuma on matalan kynnyksen aikuisurheilutapahtuma, johon voi osallistua niin harrastajat kuin ammattilaisetkin. 

– Tapahtuma mahdollistaa paljon, kun tapahtumalla ei ole arvokisastatusta muutamaa lajia lukuunottamatta. Ei lokeroi, vaan antaa mahdollisuuden –  ainakin ylittää itsensä, Harri iloitsee. 

Tapahtumassa korostuu myös tavoitteellisen urheilun lisäksi kaupungin tarjoamat elämykset ja matkailu Suomessa. Aiemmin järjestettyjen vastaavien tapahtumien tilastojen mukaan ulkomailta saapuva kisaturisti viettää peräti 10 päivää kisakohteessa.

– Haluamme toivottaa kaikki tervetulleeksi Tampereelle. Tästä tulee ikimuistoinen koko perheen urheilufestivaali. 

Tervetuloa suomalaisten suosikkikaupunkiin – ilmoittautuminen on avoinna ja päättyy huhtikuussa 2023.

Päivi Harri, European Masters Games 2023 pääsihteeri. (C) Hanna Molari

Tapahtumien superkesä 2023 Tampereella on otettu airBalticilla ilolla vastaan. airBaltic vahvistaa reittejään entistä enemmän kesän aikana Tampereen tukikohtaansa ja lennättää turvallisesti osallistujia ympäri maailman EMG2023-tapahtumaan.  

airBaltic avasi vuoden 2022 alussa tukikohdan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ja on näin ollen vahvistanut Tampereen globaalia saavutettavuutta monipuolisilla lentoyhteyksillä. Helpot ja edulliset lentoyhteydet palvelevat loistavasti Tampereelle European Masters Games -tapahtumaan tulevia lähes 10 000 osallistujaa. 

”Toukokuun alussa 2022 airBaltic avasi onnistuneesti ensimmäisen Baltian ulkopuolisen tukikohtansa Tampereella, ja nyt se yhdistää kaupungin yhteensä 8 suoraan kohteeseen. Tukikohta tarjoaa matkustajillemme uusia, käteviä matkustusmahdollisuuksia Tampereelta ja seudulta – yli 70 kohteen lisäksi Euroopassa ja sen ulkopuolella airBalticin tukikohdan kautta Riiassa, Latviassa. Olemme tyytyväisiä Tampereen suorien reittien positiiviseen palautteeseen ja matkustajakysyntään”, sanoo Jan Nyholm, Suomen, Ruotsin ja Norjan myyntijohtaja airBalticilta.

Karate on monipuolinen harrastus, josta voi tulla jopa elämäntapa. Karatea voi harjoitella minkä ikäisenä tahansa. Ikä ei ole este eikä rasite karatessa, kukin voi valita tasonsa itse. Luonnollisesti kilpaileminen, eli urheilukarate kuuluu osana harrastamiseen, ainakin jossain vaiheessa karateuraa. Urheilukaratea, eli kilpailemista voi harrastaa iästä riippumatta, kuten EMG2023 osoittaa. Karate tarjoaa kaikille liikettä ja oman kehonsa hallintaa ja tuo hyvinvointia sekä mielelle että keholle. Perinteiset harjoitteet mukaan lukien kata ehkäisevät tunnetusti myös muistisairauksia.

Tampereen Karateseura Seigokan on käsite Suomen karatessa. Seigokan on ollut olemassa jo lähes viisikymmentä vuotta. Vuonna 2023 viettää Seigokan 50-vuotisjuhlavuottaan. Vuoden aikana on teemaan liittyviä tapahtumia, joista EMG2023 on yksi näkyvimmistä. Seuralla on päävastuu EMG2023 karatekilpailuiden järjestämisestä.

Seigokan tarjoaa mahdollisuuden harjoitella ohjatusti ja turvallisesti karatea jokaisen päivänä viikossa. Ohjaajamme ovat koulutettu seuran sisäisen ja Suomen Karateliiton koulutustoiminnan kautta. Seuralla on vireä jo aktiiviuransa lopettaneiden karatekojen ryhmä, joka viikottain harjoittelee säännöllisesti sekä kokoontuu vuoden aikana useaan yhteiseen tapahtumaan.  Ryhmä pitää omalta osaltaan huolta seuran hyvinvoinnista. Ryhmässä on mukana karatekoita, jotka ovat olleet mukana koko Seuran olemassaolon. 

Tervetuloa harjoittelemaan karatea kanssamme!

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle, niin saat uusimmat tiedotteet ja uutiset suoraan sähköpostiisi.

© European Masters Games 2023. Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto AATE